avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5% apartament nou (supr. utila = 120,6mp)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5% apartament nou (supr. utila = 120,6mp)

Doresc sa achizitionez un apartament nou intr-un ansamblu rezidential. Suprafata utila in cadastru este de 120,6 mp, iar in extrasul de carte funciara este de 120 mp (rotunjit probabil). Una din conditiile pentru a beneficia de TVA 5% este ca suprafata utila a apartamentului sa fie de maxim 120 mp.
In aceste conditii, il pot lua cu 5% TVA, tinand cont de asemeni si de faptul ca prin lege se admite o eroare de 2% la masuratorile cadastrale, deci cu alte cuvinte el ar avea 120,6mp +/- 2%, deci POSIBIL sa aibe si sub 120 ?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:57, 17 Mai 2011
Suprafata utila max. 120mp...dar se refera la suprafata utila cum reiese din extrasul cartea funciara sau din masuratorile cadastrale? Asta e dilema...
9) În sensul art. 140 alin. (2^1) lit. c) din Codul fiscal, suprafaţa utilă a locuinţei de 120 mp nu include anexele gospodăreşti. Suprafaţa terenului pe care este construită locuinţa, precum şi suprafaţa utilă a locuinţei, menţionate la art. 140 alin. (2^1) lit. c) din Codul fiscal, trebuie să fie înscrise în documentaţia cadastrală anexată la actul de vânzare-cumpărare încheiat în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% la a doua locuinta? irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.Stie cineva daca la programul a doua casa tva ul este tot de 5%? (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament oviiul oviiul buna ziua, am achizitionat in anul 2010 un apartament cu credit imobiliar direct de la investitor platind tva 5%. Acum vreau sa iau alt apartament construit ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere pentru tva 5% cumparare apartament AnaMariaFilo AnaMariaFilo Buna ziua. As dori sa stiu daca in cazul cumpararii unui aparament care se incadreaza in criterille necesare pentru TVA de 5% ambii soti trebuie sa declare ... (vezi toată discuția)