avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zidar - munca la negu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zidar - munca la negu?

o persoana fizica ce plateste o alta persoana sa-i zideasca peretii unei case risca sa fie amendata pentru ca a angajat persoane la negru?
dar zidarul, risca sa fie el amendat pt ceva?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 19:56, 16 Mai 2011
Cred ca la administratia financiara ...
Accesati link-ul de mai jos, poate va ajuta cu mai multe detalii :
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Poate munci ca zilier,potrivit Legii zilierilor ce tocmai a intrat in vigoare.

Dar aceasta doar daca zidarul presteaza activitati pentru o persoana juridica,nu pentru o persoana fizica.

Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
andymaurul, utilizator
O persoana fizica nu poate angaja zilier ... Legea nr.52/2011 prevede ca beneficiar al unei astfel de activitati este numai o persoana juridica .
Art. 1. — In Intelesul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc dupa cum urmeaza:
a) zilier — persoana fizica ce are capacitate de munca si care desfasoara activitati necalificate, cu caracter ocazional, pentru un beneficiar. Pot desfasura activitati cu caracter ocazional persoanele fizice, cetateni romani sau straini, In conditiile legii;
b) beneficiar de lucrari, denumit In continuare beneficiar — persoana juridica pentru care zilierul executa activitati cu caracter ocazional;
c) Registrul de evidenta a zilierilor — registrul cu regim special Intocmit de catre beneficiar pentru a tine evidenta zilnica a zilierilor.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am revenit,domnule consilier....
In opinia mea,nu puteti fi sanctionata cu amenda,deoarece dvs.nu puteti avea calitate de angajator,asa cum legea romana defineste acest termen,or acolo unde legiuitorul nu distinge,nici interpretul nu trebuie sa distinga.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari poate angaja zilieri eliasav eliasav Asociatia de proprietari poate angaja zilieri pentru executarea unor lucrari ocazionale? Exemplu: zugravirea scarii blocului. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Persoana fizica ce angajeaza zilieri mariacristina mariacristina Matusa mea locuieste la tara.Ea detine o bucata de pamant,in jur de jumatate de hectar si ocazional apeleaza la zilieri.De exemplu,luna aceasta a apelat la un ... (vezi toată discuția)
Muncă cu zilieri manuyel manuyel Bună ziua. Am o întrebare legata de munca cu zilieri. Lucrez în domeniul agricol ,având teren în proprietate și cu contract de comodat. Pentru ... (vezi toată discuția)