avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces spalatorie auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces spalatorie auto

de aproape 3-4 ani ne luptam cu o spalatorie amplasata in fata imobilului nostru fiind despartiti de doua benzi auto
dupa multe plangeri la diverse autoritati am primit raspunsuri vagi..cateva sanctiuni si multe recomandari...aplicate spalatoriei respective....
mentionez ca proprietarii acesteia in timp s-au tot schimbat...relund cu fiecare acelasi razboi....
am cam ajuns la capatul puterilor...se pare ca la mrdiu, sanatate, alte autorit...nu se prea poate rezolva nimic....mentionez ka lucreaza de luni pana duminica de la 8 dim la 9 seara....
as dori sa ii dau in judecata pentru ca consider ca este ultima solutie...in vederea inchiiderii lor sau a diminuarii zgomotelorprogramului etc....dar nu stiu "de unde sa ii apuc" pe ce criterii?? pe cine...pe ei...?...pe primarie.....pe mediu......ideea e ca nu se mai pioate trai asa...daca ma puteti ajuta cu informatii as fi recunoscator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:15, 19 Mai 2011
Avand raspunsul scris la sesizarile d-voastra, -ati spus ca ati facut sesizare la diverse autotitati, nu aveti alta cale decat instanta-cu o actiune in OBLIGATIA DE A FACE-ca parati, societatea respectiva prin d-l X(patronul spalatoriei), Municipiul prin primar(deci orasul prin primar, deoarece acesta semneaza autorizatia de functionare).
In plus, ca spalatorie auto, au acord de mediu? La ce distanta este amplasata respectiva spalatorie?Vedeti unde este deversata apa uzata- cu acest lucru puteti sa-i cam prindeti-deoarece trebuie sa aiba amenajat un bazin decantor,(la sistemul de gospodarire a apelor, puteti intreba-nu au voie sa verse apa uzata in fosa septica sau canalizare).Trebuie sa aiba aviz de la Gospodarirea apelor!!!Si nu in ultimul rand, masurarea db., cu ajutorul Directiei de sanatate publica, acestia au sonometru.
Toate acestea , le puteti face inainte de instanta.Probabil ca nu sunteti singurul in aceasta situatie, in zona-mobilizati si pe ceilalti si faceti o petitie comuna.
toate cele mentionate au fast facute...amplasarea...ar fi mai mult de 14 m...poate 15...cat despre sanatate, mediu...decibeli masurati...au fost masurati....iar patronii se tineau de brau cu angajatii de la sanatate...se pare ca se cunosteau si ghiciti ce.....se incadreaza in norme....au masurat... ulterior am achizitionat si un sonometru si valorile la limita geamurilor trec de 70 db.....dar de...nu e sonometrul de la sanatate... ca altfel nu trecea de 50-60(al lor)...sunt "colorate" aceste institutii......in raspunsul oficial spunj ka acestia se incadreaza in limite dar au facut recomandari......deci nu ne putem baza pe ei...mai ales pe plan local...ca deh...mai spala unu masina...care mai il stie pe altu de la sanatate , mediu etc...un cerc vicios....autoritati........de aceea revin cu intrebarea...pe cine sa actionez in judecata si pe ce criteriu.....pe patron...pe mediu...pe sanatate...pe primarie...la care as avea mai multe sanse ???
Mai incercati , deoarece in instanta este cale lunga, cheltuiala mare, la Politie-
faceti o sesizare, conform legii si art.de mai jos-dar nu o faceti la Politia locala ci o trimiteti pe e-mail, de pe site politiei romane, ca o sesizare.
Venind sesizarea , nu local ci prin sesizare de la un for superior, va fi totusi, altfel.O faceti si in fiecare zi, daca va fi cazul.
Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 387 din 18 august 2000, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează :
1 La articolul 2, punctele 29 va avea următorul cuprins:
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 13,00-17,00 şi 21,00-09,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice şi în locuinţele persoanelor fizice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomot în bloc eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Unul dintre vecinii mei obişnuieşte să asculte muzică la un volum din cale afară de mare. De obicei ascultă ziua. Discuţiile cu persoana ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii si ordinii publice flor1n001 flor1n001 buna ziua.am si eu o mica problema cu un local din localitatea in care locuiesc.exista o terasa iar de curand de cand a venit caldura au inceput sa dea drumu ... (vezi toată discuția)
Cisterna cu combustibil intre case! FrauD FrauD Buna ziua, In spatele casei mele se afla o firma de transport marfa( detine microbuze si camionete) care de curand a achizitionat o cisterna de combustibil ... (vezi toată discuția)