avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum il salvam pe Pristanda?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum il salvam pe Pristanda?

Toata lumea il stie pe Ghita. Care Ghita? Ei ... cum "care Ghita?" Ce, va faceti ca nu-l stiti? Pristanda! Ghita Pristanda, jandarmul orasului. Vedeti ca-l stiti!
Pristanda e atat de popular incat nici n-a deschis bine gura si lumea incepe sa rada. Insa grija lui pentru "famelia"compusa din "paispce" suflete pentru care fura, minte si-si incovoaie slugarnic spinarea e atat de etern-omeneasca si impresionanta.
Pristanda nu m-a facut niciodata sa rad. Pristanda e mincinos si las pentru ca nu poate trai altfel. Daca nu s-ar purta asa ar fi aruncat pe drumuri impreuna cu cele "paispce" suflete"de care are grija.
Nu-i asa caacum nu va mai vine sa radeti de Ghita? Cuvintele acestea despre Pristanda nu sunt ale mele ci ale d-lui George Toparceanu iar dilema lui Pristanda e una la fel de etern omeneasca: "Cinstea sau Famelia". Si trebuie sa recunoasteti ca Pristanda e om atunci cand alege sa tina la "famelia" sa in detrimentul cinstei.
Tipatescu este odios, misel si profund necinstit insa de Stefan Tipatescu nimeni nu rade. La Tipatescu lustrul manierelor ii acopera fondul de necinste si este singurul personaj din Scrisoarea pierduta care-si poate da seama de situatie.
Cu toate acestea, veti auzi infinit mai des pe unii zicand depreciativ despre cineva ca "are apucaturi de Pristanda", fara sa auziti ca satrapii locali, care sunt destui si astazi, dupa cum erau si acum 140 de ani, sunt invinuti ca se poarta ca Tipatescu. Tipatescu nu e chinuit de vreo dilema.
Il vedem pe Ghita peste tot si-l condamnam fara sa facem nimic pentru a-l ajuta pe Ghita Pristanda sa-si indrepte spinarea si sa zica: "Nu, coane Fanica, nu mai ascult de porunca matale decat daca e curat legala".

Cum il salvam oare pe Ghita, cum il eliberam de dilema lui chinuitoare?

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:51, 18 Iulie 2011
elga50 a scris:

Care imbogatire a lui Pristanda?

:bow: Dumneavoastra vorbiseti de bani, nu era vorba de vreo imbogatire spectaculoasa.

Toti trebuie salvati. Dar orice salvare a lui Pristanda trebuie sa-l vindece si de coruptie. Si daca nu recurgem la mers la biserica, optiunile de politica publica cred ca sunt destul de limitate. Componentele posibile pot fi:
a. Il dam afara pe Tipatescu (dar e numit de puterea politica aleasa, nu poate fi demis decat prin scandal public si s-ar putea sa vina unul la fel)
b. Facem postul lui Pristanda independent de Tipatescu (dar primul efect va fi ca Pristanda va profita)
c. Ii crestem salariul lui Pristanda (dar e buget?)
d. Il dam afara pe Pristanda pentru a-si folosi talentele in privat (cu riscul somajului)
e. Ii asiguram cursuri de formare lui Pristanda (nu e buget, dar e mai putin costisitor)
f. Suplimentam schema de personal sau de institutii (dar ce facem, mai angajam un politist sa-i supravegheze pe politisti, probabil se vor corupe si ei)
g. ....

Prima e solutia nostalgicilor (domne, daca vine cineva autoritar, n-o sa mai existe nicio problema). Eu prefer d. pentru ca nu cred ca poti elimina altfel coruptia decat foarte costisitor. In Romania imi pare ca s-a mers pe b+c+e+f si efectele nu sunt chiar spectaculoase.

Oricum, solutia asta (independenta + crestere salariu + formare + noi supravegheri) are doua dezavantaje. E foarte costisitoare (cred ca au fost si bani europeni si de aceea nu s-a simtit pana la criza) si in al doilea rand, punctul b. (independenta), poate duce la rigiditati si imposibilitatea de a face schimbari. Schema Trahanache + Tipatescu + Pristanda sunt totusi votati de public, s-ar putea ca publicul sa devina plictisit si enervat de atatia sefi independenti care nu fac nimic. Sunt de acord ca pana una alta este cea mai buna solutie.

De fapt, n-ai cum sa salvezi prin politici publice un singur cetatean sau macar un grup de cetateni, depinde ridicarea lor de ridicarea intregii societati. Pareri / opinii?:)
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
eumarian, utilizator
Cu trecerea timpului se va imbunatati si situatia materiala a lui Pristanda pentru ca societatea, in pofida crizelor econimice, financiare, politice, demografice, culturale, climatice si climaterice, societatea progreseaza, iar noul-alt Pristanda va fi mai "cuprins" si nu se va mai obosi sa doseasca niscai steaguri pentru o para chioara cu care sa cumpere o painica celor 14 suflete de-acasa, ca nici nu va mai avea atatea progenituri in batatura......

Dar de un lucru sunt convinsa si anume ca Pristanda nu-si va indrepta niciodata si definitiv coloana vertebtala pentru ca asta e pozitia lui fundamentala si pentru ca altfel n-am mai vorbi de Pristanda.
Pristanda e insasi coloana vertebrala incovoiata, e prototipul romanesc pentru acest simbol. Ce s-ar face moralistii fara comparatia cu Pristanda? Sa zic o banalitate? Ar trebui sa-l inventeze....nah, c-am zis-o!
Pristanda este raul care ne trebuie, la care ne raportam ca sa credem despre noi ca suntem mai buni si mai corecti si mai onesti si mai principiali..!!!

Asa ca, dupa parerea mea, salvarea lui Pristanda este o utopie! ....Ar fi o iremediabila tristete, lumea fara Pristanda....!
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
elga50, moderator
:)
elga50 a scris:
dupa parerea mea, salvarea lui Pristanda este o utopie!

Nu va exista in veci o lume fara Pristanda - dar poate exista o lume cu mai putini...

eumarian a scris:
De fapt, n-ai cum sa salvezi prin politici publice un singur cetatean sau macar un grup de cetateni, depinde ridicarea lor de ridicarea intregii societati.

Prin politici publice in nici un caz, dar... as raspunde cu un proverb:
Cine nu se multumeste de putin, de mult niciodata.

Cred ca trebuie ca fiecare sa... umble la mentalitate. Trebuie sa credem ca mentalitatea poate fi schimbata - altfel inseamna ca... Isus a murit degeaba.

Cine are mentalitate de incovrigat se va incovoia mereu si mereu in fatza unora aflati cu numai o treapta mai sus.
Partea cea mai rea este ca acesti incovrigati, cand vor reusi sa urce treapta cu treapta, vor ajunge a face altora ce lor li s-a facut. Si nu doar atat: vor face tot ce pot ca ceilalti sa uite ce au facut ei pentru a urca, shontac, anumite trepte.

**
Intrebare de baraj: discutam despre Pristanda in general sau despre un ”anume” Pristanda?


*****
Perle de-ale Tipatestilor de azi:
- Faceti o confuzie: ziceti ca sunt reprezentant al puterii. Bineinteles ca sunt reprezentant al puterii, dar... (Simirad, C.J. Iasi)
- The esec... (p’asta o zice tocmai Tipatescu sef de tzara, in U.K) Vorba unuia: In ce limba vorbeste asta engleza? De la asa ”ceva” sa asteptam... politici publice?
Impotriva astora chiar nu se poate face nimic?! N-ar trebui eutanasiati, sa nu se mai chinuie? :D
Cum sunt cei din subordinea astora?! Cineva care are mai multe clase decat trenul cum poate accepta asa ceva?
The land of the frunza! Ce sa mai salvam?! Scapa cine poate...
Poate fac niste ”aderenti” si scapa mai multi...

Pe masura ce-mi dau seama la cine se inchina Pristanda mi-e din ce in ce mai greu sa cred ca l-ar mai putea salva cineva...
Zau, nu iau in shaga ”problema”, dar... :rofl:
eumarian a scris:

De fapt, n-ai cum sa salvezi prin politici publice un singur cetatean sau macar un grup de cetateni, depinde ridicarea lor de ridicarea intregii societati. Pareri / opinii?:)


In sfarsit, da :)

Numai cu politici publice sanatoase se poate face ceva pentru tara asta. Nu pot sa cred ca nu avem SPECIALISTI in economie, administratie, in stiinte juridice etc. care sa elaboreze impreuna o strategie care sa asigure evolutia societatii in general si implicit a fiecarui membru al ei luat in parte. Problema este ca acestia ori nu sunt inregimentati politic (sintagma consacrata:rolleyes:) deci nu conteaza decat pentru studentii sau cititorii lor, ori daca apartin unui grup politic nu sunt decidentii.

Decidentii trebuie sa tina seama de multe alte lucruri in afara binelui societatii atunci cand hotarasc politicile publice; cum va puteti explica altfel hotararea de a plati unei anumite companii un pret pe o autostrada cu 4 benzi care s-ar plati in SUA pentru una cu 16 benzi? Si atunci nu doar schimbarea politicilor publice ar putea insanatosi societatea (si implicit pe Ghita, ca era sa uit de el)?

Deci jos Tipatescu, pentru ca deciziile lui nu sunt bune decat pentru el si grupul pe care il manevreaza :fight:

u.b.i.k. a scris
In Scrisoarea pierduta singurul personaj cat de cat cinstit e permanent beat

havera a scris
Nu pot sa cred ca nu avem SPECIALISTI in economie, administratie, in stiinte juridice...

Daca exista in orasul de munte (prin extindere Romania) specialisti prezumabil cinstiti, acestia sunt profesorii din jurul Aurorei cioclopedice romane, reprezentati de Catavencu.

Asadar piesa (prin extindere realitatea) contine sub nume de specialisti niste bonjuristi pasionati de declamatii si vorbe sforaitoare.

In concluzie Caragiale (prin extindere Providenta) cu o ironie inegalabila a facut ca realitatea orasului de munte sa fie impartita intre coruptii de la putere si sclifositii din opozitie. Toti sunt o apa si-un pamant, dansul continua neobosit, spectacolul merge mai departe: Toată lumea se sărută, gravitând în jurul lui Cațavencu și lui Dandanache, care se strâng în brațe, în mijloc!

:hm:Nu e mai bine oare sa salvam cetateanul turmentat?

Alte discuții în legătură

Avem in romania politicieni de profesie? acei politicieni instruiti in ale politicii pe la scolile de profil. ContSters125171 ContSters125171 Daca ne uitam la foarte multi concetateni implicati in politica, indeosebi la nivel inalt, vedem ca in C.V.-ul lor, la rubrica specializare, avem directori, ... (vezi toată discuția)
Sediul otv vasi49 vasi49 la noul sediu OTV are loc un concert in cinstea eliberarii lui DAN DIACONESCU.ce parere aveti? (vezi toată discuția)
Defaimare si acuzatie de furt CristinaMaia3 CristinaMaia3 Am lucrat la un supermarket din oras pana acum doua saptamani. La angajare, seful de magazin mi-a propus ca ma angajeaza daca accept sa fur bani din vanzari cu ... (vezi toată discuția)