avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie?

Sunt nascut la 16.12.1964 si am din nastere coxartroza congenitala la piciorul stang. Ma intereseaza cand pot iesi la pensie mentionez faptul ca am lucrat 27 de ani.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:30, 22 Mai 2011
Nu mi-ati spus daca handicap gradul 2 inseamna handicap accentuat, dar presupun ca asta inseamna.

O sa puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 55 de ani, intrucat ati realizat cel putin doua treimi din stagiul complet de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat (temei legal art. 58, lit. b) din Legea nr. 263/2010).

Mai devreme, imi pare rau, nu se poate. Singura categorie de pensie de care puteti beneficia mai devreme de a implini 55 de ani este pensia de invaliditate, dar asta o hotarasc numai medicii. Incadrarea in grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala. Trimiterea catre comisia de expertiza medicala v-o da medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie bobuonisei bobuonisei Stimati domni, Sunt persoana cu handicap de gradul II inca de la nastere, am 45 ani si o vechime in munca de 22 ani si 4 luni. As dori sa stiu daca in aceste ... (vezi toată discuția)
Sotul meu are retinopatie pigmentara nedeianumarioara nedeianumarioara sotul meu are retinopatie pigmentara boala de oichi -are grad grav cu insotitor ,am fost la casa de pensii si am intrebat daca se incadreaza sa iasa la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare ionutzul ionutzul Sunt nascut in 8 martie 1962 si am lucrati 21 de ani si 8 luni.Am un handicap,nu vad deloc cu un ochi si am fost incadrat in grad de handicap mediu.Intrebarea ... (vezi toată discuția)