avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pentru cresterea copilului

Buna.am si eu o intrebare: eu in luna iulie 2011 trebuie sa nasc (cel tarziu,pt ca din motive medicale e foarte probabil sa nasc chiar dupa 20 iunie pana la 1 iulie).eu sunt angajata,dat fiind faptul ca m-am simtit bine inca merg la servici fara probleme si intentionam sa imi iau concediu pt cresterea copilului 2 ani pentru ca nu am cu cine sa il las.acum unde ar fi problema: pe taticul copilasului,il tot ameninta seful mai nou ca il zboara de la locul de munca.daca de ex eu nasc in 25 iunie si lui ii desface contractul de munca inainte de aceasta data,ar avea dreptul la indemnizatia de crestere a copilului timp de 2 ani si eu sa imi vad in continuare de servici?:((
Cel mai recent răspuns: ancutza1983 , utilizator 19:49, 23 Mai 2011
Da, poate intra tatal in CCC ... daca i se desface c.i.m. din motive neimputabile lui, atunci poate intra in somaj si din somaj in CCC . In acest caz, se va supenda somajul si se va relua dupa terminarea CCC.
multumesc mult pt promptitudinea raspunsului
inca ceva...la plata indemnizatiei i se va calcula la fel procentul din media veniturilor pe ultimele 12 luni?
Da, i se va lua in calcul veniturile obtinute in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Indemnizatia se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei in cazul CCC de 1 an sau nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei, in cazul CCC de doi ani.
am inteles.multumesc frumos.sper oricum sa nu fie cazul sa intre el pana la urma.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum indemnizatie crestere copil perioada 2009-2011 cristina.botezatu cristina.botezatu Buna ziua, As avea nevoie de putin ajutor pt a recalcula cuantumul unei indemnizatii pentru un copil nascut in august 2009 pana in prezent deoarece ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Sunt interesata de subiectul indemnizatie crestere copil. Sunt studenta in anul 3 la UTCB, sunt angajata de 1 luna si sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)