avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt angajat la propria firma, as putea intra in somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt angajat la propria firma, as putea intra in somaj?

Sunt angajat la propria firma ca director ( sunt si administrator) as putea intra in somaj ? (macar pe o perioada de 3 luni)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 24 Mai 2011
Daca treceti in somaj va trebui sa nu mai realizati venituri la firma sau acestea sa fie mai mici decit cuantuimul indemnizatiei
sebifarcau a scris:

Sunt angajat la propria firma ca director ( sunt si administrator) as putea intra in somaj ? (macar pe o perioada de 3 luni)

Da, se poate intra in somaj numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea indemnizatiei de somaj.

Pe perioada somajului puteti realiza venituri din activitãţi autorizate potrivit legii, aceste venituri lunare trebuie sa fie mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare (500 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si intreprindere individuala madalinax madalinax daca primesc somaj pentru ca am terminat facultatea, pentru a infiinta o intreprindere individuala trebuie sa renunt la somaj? (vezi toată discuția)
Dreptul la ajutor de somaj narval69 narval69 In decembrie 2009 am fost disponibilizat si am depus actele pentru obtinerea ajutorului de somaj, inclusiv adeverinta eliberata de Fisc. Din 2007 eram ... (vezi toată discuția)
Sunt somera in plata si vreau un raspuns la urmatorul aspect. VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Am gasit sa colaborez cu o firma de asigurari. Cum se stie majoritatea firmelor de asigurari nu fac carti de munca. Pot beneficia de indemnizatia de somaj si ... (vezi toată discuția)