avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de consilieri juridici?

Am si eu o intrebare:
Am absolvit Dreptul in 2007,dar m-am angajat abia in februarie 2008.Nu m-am inscris in colegiu fiindca am cunostinte care mi-au spus ca nu are rost...As vrea sa stiu daca inscrierea in acest colegiu este obligatorie...si inafara de plata acelei taxe ce beneficii as avea...e ca la medici daca nu ma inscriu imi retrage dreptul de libera practica?
Si inca ceva...cum e cu definitivatul am 3 prietene juriste de mai bine de 5 ani dar nici una nu a avut indrumator si nici nu a sustinut vreun examnen de definitivat?
Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: mh31 , utilizator 15:32, 28 Iulie 2008
Nimeni, si eu asa am fost angajat de la inceput.De jurisconsult am aflat intre timp :)
elis a scris:

In Clasificarea ocupaţiilor din România - C.O.R din 17/04/1995 , versiune actualizata la data de 22/04/2008, exista codul 242102 jurisconsult ..... Prin urmare, nu a disparut aceasta functie. ;)


Indiferent unde am cautat in COR actualizat 2008 nu mai exista decat 242102 consilier juridic....inclusiv pe siteul Ministerului Muncii. Mai mult chiar as fi curioasa care ITM mai inregistreaza contracte de munca cu functia jurisconsult? Acum vreun an de zile cand am incercat treaba asta, ITM-ul m-a trimis la plimbare, caci nu mai exista jurisconsult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Jurist-vechime tudor9 tudor9 se ia in calcul vechimea de 5 ani pe postul de jurist, angajat al unei soc. com., in momentul in care as dori sa dau examen pentru i.n.m.? sau numai vechimea ... (vezi toată discuția)
Cum se ajunge consilier juridic? claudia elena claudia elena Buna ziua....Fiti draguti in anul 2007 am terminat facultatea si am dat si licenta in acelasi an....Pana in prezent nu am profesat ca nimic....Vroiam sa va ... (vezi toată discuția)