avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul blocului imi cere contractul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul blocului imi cere contractul de Vanzare-Cumparare

Am cumparat un apartament intr-un bloc.
Administratorul blocului imi cere insistent sa ii duc o copie dupa contractul de Vanzare-Cumparare, motivatia lui fiind ca ii trebuie pentru a vedea suprafetele si cotele din partea comuna care le detin.

Intrebare: Trebuie sa ii arat Contractul de Vanzare-Cumparare cu toate detaliile lui sau pot sa decupez din el numai partea cu suprafetele detinute de mine atat in exclusivitate cat si in indiviziune, respectiv cota de parti comune?

Cu alte cuvinte nu as vrea ca administratorul sa vada toate detaliile contractului, e normal asa?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 19:01, 30 Mai 2011
Un extras cadastral cu proprietatea, care contine si suprafetele in proprietate si proprietarul nu ar fi de ajuns?
Nu ar fi de ajuns.V-a raspuns dl Adriantot mai sus.

Daca de ex trebuie sa merga sa va faca un privilegiu asupra apartamentului ca nu ati platit si aveti restante mai vechi de 90 zile de unde sa ia datele?
Din actul de vanzare cumparare.Daca nu le are nici o problma mai da omul 100 ron mai face o cerere la OCPI si o sa aveti mai mult 100 ron la plata.

Datele personale trebuie sa i le dati oricum ba chiar o copie dupa CI sa fac cartea de imobil.
Cele ale apartamentului Iar trebuie .Nu ramane decat pretul.
Asociatia noastra a patit-o! Un ”proprietar” relativ tanar nu si-a achitat contributia la asociatie vre-o doi ani, dar nimic, nimic! I-am trimis vre-o doua somatii - s-au intors la as. Am vorbit cu el in mai multe ori - Nimic! Bun, l-am actionat in instanta, am avut castig de cauza, l-am informat - acelasi rezultat. Presedintele nostru a vorbit din nou cu el, i-a explicat ca daca ne adresam executorului judecatoresc, pierde apartamentul. A promis ca vine ”saptamana viitoare” si achita tot! Trece saptamana, trece luna, ei unde se enerveaza dom' presedinte si merge chiar el la ex. jd., face toate formele, dar cand executorul merge la OCPI, constata ca de fapt proprietarul apartamentului este tatal celui care locuia in as. noastra si care avea acelasi nume... Pentru ca nici acesta nu a vrut sa achite debitul, a trebuit sa reluam toata procedura de la capat cu proprietarul de drept care efectiv nu a mai vrut sa mai auda nici de apartament, dar nici de fiul sau care s-a dovedit a fi un betivan notoriu. Si acum, dupa 4 ani mai are niste lucruri neridicate, care stau depozitate intr-un uscator...
.....................
Deci se pornise de la ideia ca o copie dupa actul de proprietate este ceva tabu si ca nu trebuie dusa la as. prop. Da de unde! Daca ar fi sa ne luam dupa proceduri, chiar trebuie mentionat cu manuta proprietarului ca acel act reprezinta o copie conforma cu originalui - necesara la as. proprietari!
OUG nr 97/2005
Art. 27. - (1) Dovada domiciliului se poate face cu unul dintre următoarele documente:
a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;
b) declaraţia scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de primire în spaţiu, însoţită de unul dintre documentele prevăzute la lit. a);
c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) şi b); pentru minorii şi persoanele fizice puse sub interdicţie, declaraţia se dă şi se semnează de către părinţi sau de către reprezentanţii lor legali;
(3) Păstrarea, actualizarea şi utilizarea datelor din cartea de imobil de către persoana desemnată în acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 41. - Încălcarea dispoziţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă atrage, după caz, răspunderea civilă, materială, disciplinară, contravenţională sau penală a persoanelor vinovate.
Art. 42. - Constituie contravenţii şi se sancţionează după cum urmează:
a) nerespectarea dispoziţiilor art. 15 alin. (1), art. 22 alin. (1), art. 23 şi art. 37 alin. (4), cu amendă de la 25 lei (RON) la 50 lei (RON);
b) nerespectarea dispoziţiilor art. 14 alin. (1), art. 17 alin. (1), art. 18 alin. (2) şi (3), art. 38 şi 39, cu amendă de la 40 lei (RON) la 80 lei (RON);
c) nerespectarea dispoziţiilor art. 24 şi 35, cu amendă de la 75 lei (RON) la 150 lei (RON).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot stabili proprietatea comuna tuturor locatarilor? amotida amotida Date: -asociatie mica constituita din locatarii unui bloc predat in folosinta de 10 ani; -la parter exista un spatiu (de marimea unui apt. de pe respectivul ... (vezi toată discuția)
Supraf utila - boxa filip01 filip01 Legea noua 196/2018 spune ca chelt pe cota parte indiviza se aloca functie de % de supraf utila a fiecarui proprietar. In blocul meu, cu boxe la subsol, supraf ... (vezi toată discuția)
Administratorul imi cere copie dupa contractul de vanzare-cumparare Ciprian Melinte Ciprian Melinte Buna ziua, Administratorul imi cere copie dupa contractul de vanzare-cumparare pentru arhivare desi in noua lege nr.196/2018 nu se specifica asa ceva ... (vezi toată discuția)