avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor - poze pe internet
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor - poze pe internet

Am o mare nelamurire. Foarte multe ziare utilizeaza poze cu diverse personalitati si vedete internationale fara a preciza sursa. Exista vreo reglementare legala in sensul asta in Romania? Pot fi preluate poze de pe alte siteuri, sa nu citezi sursa si sa nu se intample nimic? Exista vreo institutie care s-ar putea sesiza?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 22:25, 3 Iunie 2011
Nu exista, dar puteti sesiza titularul drepturilor asupra respectivelor fotografii pentru ca acesta sa ceara respectarea drepturilor sale de la cei care folosesc fara autorizatie fotografiile.

E putin probabil ca ziarele mari sa nu fie acoperite, ele folosesc fie poze sub licente permisive, fie au un contract cu o baza de date de fotografii sau agentii de presa care pun la dispozitie asemenea resurse abonatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografiile online gen "stock photos" CristianRH CristianRH Buna ziua. Am si eu o problema. Intentionez sa realizez o publicatie, care in continut va avea multe fotografii ( in general cu animale ). Pe orice site pe ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa citam sursa unei poze in social media? wrmyx wrmyx Ma intereseaza din punct de vedere legal, cand trebuie citata sursa unei poze, postata pe pagina de Facebook a business-ului meu (nu pe site). Mai exact, ... (vezi toată discuția)