avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea permite ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea permite ?

buna seara

as dorii sa stiu daca este legal si daca legea i-mi permite sa trec un apartament pe numele copilului meu in varsta de 14 ani .

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: redialboss , utilizator 16:39, 18 Iulie 2008
Sunt două situații posibile:
1. Dv. doriți să vindeți copilului dv. de 14 ani un bun imobil. În acest caz, actul nu poate fi valabil deoarece dv. veţi avea dublă calitate şi de vânzător şi de reprezentant al copilului dv. semnatar al actului, în calitate de cumpărător.
2. Altcineva vinde copilului dv. un bun, act ce trebuie încuviinţat de dv., actul va fi însă nul pentru că minorul nu are venituri şi se prezumă că nu plăteşte preţul, astfel că vânzarea nu este vânzare de fapt ci o donaţie deghizată.
În cazul unei donaţii, în care donator este un terţ şi donatar este copilul dv. de 14 ani, actul va fi perfect valabil dacă este încuviinţat de dv.
Acum numai dv. ştiţi care dintre varinatele de mai sus se potriveşte speţei dv. ("pot trece un apartament pe numele copilului meu"). ;)
va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea de a incheia acte juridice Magna-Charta Magna-Charta Care este diferenta dintre incapacitatea de folosinta si incapacitatea de exercitiu? Un minor intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa,acesta ... (vezi toată discuția)
Transcriere proprietate adisornicusor adisornicusor Ce varsta trebuie sa aiba un minor ca sa poata fie transferat pe numele lui o proprietate ( imobil ),si daca se poate face treaba asta.Mentionez ca s-ar putea ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil unei persoane minore? eu12345 eu12345 buna ziua! va rog frumos, care este raspunsul la intrebarea din titlu? este vorba despre un imobil proprietate 50/50 sot si sotie si de comun acord sotii ... (vezi toată discuția)