avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale si completare obiect de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale si completare obiect de activitate

1. Am doi asociati cu cate o parte sociala fiecare (din cele 20 parti sociale), in valoare de 15 lei fiecare si de comun acord ei doi vor sa se retraga (nu mai este necesara prezenta lor in firma, m-am asociat cu ei doar pt. competenta - cabinet medical la acea vreme), cum trebuie sa procedez? Mergem direct la orc si facem o cesiune de creanta? Trebuie sa platesc ceva lor pt. aceste parti sociale? Se pot cesiona aceste parti sociale si gratis? In acest caz trebuie sa platesc impozit?
2. Am inteles ca s-au facut niste modificari legislative privind taxele orc (infiintari de firme, completari obiect de activitate,etc). In cazul in care doresc sa-mi completez obiectul de activitate, trebuie sa platesc taxe catre orc? Stiam ceva de niste scutiri de taxe pt. o perioada de 1 an incepand din aceasta primavara ! Stiti despre ce este vorba ?

Va multumesc.:coffee:
Cel mai recent răspuns: ionutanton777ro , utilizator 17:16, 22 Iulie 2008
Daca actul de cesiune este cu titlu gratuit - adica partile sociale se transmit fara nici o obligatie patrimoniala catre cesionar, atunci si eu stiu ca se aplica regulile de la donatii iar autentificarea este obligatorie.
Daca insa cesiunea se face pentru un pret (99% din cazuri), fie la valoarea nominala, fie la alta valoare, atunci nu este necesara autentificarea.
Av.Pitei F. a scris corect, dar a fost citat incomplet. S-a referit la autentificare doar in cazul cesiunii cu titlu gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De azi nu se mai plateste recodificarea..ce facem pt cei care au platit deja????!!1 aleja0821 aleja0821 De azi nu se mai plateste RECODIFICAREA..ce facem pt cei care au platit deja????!! (vezi toată discuția)
Cesiune si recodificare mony mony Va rog sa-mi dati un sfat in privinta variantei optime in care am putea proceda in urmatoarea situatie: intr-un SRL cu doi asociati, unul se retrage si cedeaza ... (vezi toată discuția)
Reactualizare coduri caen ludmil_servicii ludmil_servicii In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza? (vezi toată discuția)