din discutiile de pe forum am inteles procedura prin care poti obtine aprobarea de pastrare a cartilor de munca, insa am doua intrebari:
Am facut cursul de Inspector resurse Umane acum 2 ani in Dambovita, mai trebuie sa-l fac o data la Itm Bucuresti?
Ma pot inscrie sa dau examenul acum in luna iulie - august? cu cine trebuie sa iau legatura?
Va intreb acest lucru pentru ca din cate am inteles se da examen doar la inceputul anului pentru obtinerea atestatului pentru anul in curs 2008. . .
VA ROG SA MA AJUTATI PENTRU CA VREAU NEAPARAT SA IAU CARTILE DE LA ITM PENTRU CA DE UN AN INSPECTOAREA NICI NU S-A ATINS DE ELE. #-o
eu tin cartile de munca
va spun exact care este procedura la noi, in Neamt. dupa ce depuneti documentele in vederea abtinerii autorizatiei de pastrare a carnetelor si de efectuare inscrisurilor, vine inspectorul sa verifice daca aveti conditii de pastrare. daca e ok, mergeti la itm si dati o TESTARE pe calculator, din codul muncii, 20 intrebari. Nu trebuie sa va programeze cineva!!!!!! nu este curs acesta, ci testare!!!!!!!!!! se da oricand !!!!!!!!
daca vreti mai multe informatii sunati-ma la 0720500731, sau email: marinutdoina@yahoo.com
stiu exact pentru ca acum am un partial la o soc la care am luat cartile de munca la sediu, cu 01.04.2008, si stiu.
:oops:
banuiesc ca nu stiti care este procedura si la ITM Bucuresti ... daca ati fi urmarit forumul, ati fi observat ca nu de putine ori s-a scris ca exista o prcatica neunitara la ITM-uri, chiar daca legea este aceeasi.
buna seara dl.Elis
Nu prea am urmarit forumul in totalitate, ci doar anumite subiecte - am sa fiu mai atenta. Imi pare rau sa constat ca e mai complicat decat la noi, unde nu prea exista organizare. ..... dar se pare ca e mai simplu in aceasta privinta.
Am observat din practica ca itm-urile fac abuzuri si in ceea ce priveste aplicarea CCM de ramura transport stabilind ei salariul minim de incadrare pentru soferi -de 1050 ron chiar daca nu ai profil transport....iar in alte judete nu se implica. la noi nu primesc statele de plata daca soferii nu au 1050 de incadrare.
Intr-adevar, s-a mai discutat pe forum despre CCM pe ramura transporturi.
Eu sunt de parere ca acest contract colectiv de munca se aplica angajatorilor care au profil de transporturi, in rest este aplicabil - daca nu exista ccm pe unitate sau pe ramura aplicabil - contrcatul colectiv de munca unic la nivel national.
Atestare iru
aijin
Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il ... (vezi toată discuția)