avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... citatie dupa 2 ani de la accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

citatie dupa 2 ani de la accident

buna din nou!
...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse.
Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de atunci pentru a nu mai da toate detaliile:

Data post: Luni, 9 Noiembrie 2009, 21:41
Subiect: accident produs din cauza neacordarii de prioritate

buna! va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. acum cateva zile am avut un accident: dintr-o benzinarie de pe partea dreapta a carosabilului a "tasnit" o masina in fata autoturismului din fata mea. Acesta a franat brusc si i s-au blocat rotile ramanand pe loc. Nu am reusit sa mai franez si am incercat sa il ocolesc, virand stanga, insa nu destul. L-am lovit in partea stanga, am trecut pe contrasens si am ajuns intr-un sant pe marginea drumului. Mentionez ca totul s-a intamplat pe un drum national si atat eu, cat si cel din fata mea aveam viteze destul de mari si ambele masini au parasit locul accidentului pe platforma. Atat accidentul, cat si iesirea din benzinarie a celui de-al treilea autovehicul au fost filmate de camera de supraveghere a benzinariei. Am incheiat un formular de intelegere amiabila cu detinatorul autoturismului din fata mea, insa intrebarea mea e urmatoarea: totusi vinovat de producerea accidentului este soferul care nu a acordat prioritate. Sunt constienta de obligatia legala de a pastra distanta intre autoturisme, insa nu exista nici o cale ca adevaratul vinovat sa plateasca daunele pentru ambele masini, mai ales ca totul este filmat? Va multumesc!
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
si revenind la prezent...
azi dimineata am gasit in posta o citatie: se pare ca sunt chemata in judecata de catre o firma de asigurari la care cel pagubit avea incheiata polita Casco. Dupa accident acesta nu a folosit polita mea RCA, iar acum firma asiguratoare a pagubitului imi cere nici mai mult nici mai putin de...300 mil. (reparatiile autoturismului avariat si penalitati pentru fiecare zi de intarziere de plata din iunie 2010). Si mai interesant este faptul ca procesul va avea loc in luna decembrie a acestui an in Bucuresti (eu si celalalt conducator avand domiciliul in Alba Iulia).
Va rog ajutati-ma cu un sfat. Ce va urma? Un proces pe care il voi pierde? Cum trebuie sa procedez pentru ca societatea de asigurari la care am avut incheiata polita RCA sa suporte aceste cheltuieli?
Va multumesc...din nou!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
popamdl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:16, 4 Iunie 2011
chemati in garantie societatea de asigurari la care erati asigurata.
Daca aveati RCA valabil la data accidentului chemati in garantie asiguratorul dv. RCA de la data accidentului, asigurator care va sti ce sa faca in continuare.
Primul pas: la sediul din Alba Iulia al soc. de asigurari depuneti o adresa prin care ii instiintati de eveniment si depuneti o copie a citatiei.
Faptul ca ati primit direct citatia de la judecatorie si nu o invitatie la conciliere ma face sa cred ca deja asiguratorul dv. stie de acest lucru si dv. sinteti chemat ca intervenient fortat.
Sunt convins ca este vorba de chemare in judecata ca intervenient fortat si la randul dv chemati in garantie asiguratorul dv RCA. Daca la data evenimentului aveati o polita RCA valabila aceasta va suporta paguba pe care ati produs-o. Este un proces intre firmele de asigurari: firma dv RCA si firma CASCO a pagubitului. Nu aveti de ce sa va faceti griji, nu veti plati nimic.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost citat ca intervenient fortat dupa 2 ani de la o usoara tamponare ovidiu_xxl2006 ovidiu_xxl2006 Buna seara.Se pare ca dupa 2 ani de la accidentul(sau ma rog mica tamponare) dupa care am fost sanctionat cu amenda contraventionala si permisul luat pe 2 ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna intervenient? amzulescucatalin amzulescucatalin Am primit acum 2 zile o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de INTERVENIENT FORTAT(nush ce e asta)..Acum 1 an jumate am avut un accident fara ... (vezi toată discuția)
Firma asiguratoare imi cere despagubirea gungelaena gungelaena Buna ziua! Pe 1 martie 2010 conduceam masina unei cunostinte si am produs un accident. Celalat sofer si-a reparat masina pe CASCO, pe asigurarea cunostintei ... (vezi toată discuția)