avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Noua varianta a REVISAL, publicata in Monitorul Oficial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Noua varianta a REVISAL, publicata in Monitorul Oficial

Noua varianta a registrului general de evidenta a salariatilor a fost publicata recent in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare incepand cu 1 august 2011. Actul normativ instituie amenzi de pana la 10.000 lei pentru angajatorii care nu respecta prevederile legale.

link: [ link extern ]

sau aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Magda Staicu a scris:

Cred ca exprimarea de mai sus poate genera confuzie.


exprimarea nu genereaza confuzie, ci chiar certitudine... cum ca la adresa cu "descarca-programe" s-ar gasi, ce sa se gaseasca... decaaat, noul program (aplicatie)... ce altceva am putea descarca de acolo?!:rolleyes:

eu zic ca e un mic truc, dar cam cu ata alba... si cam jignita inteligenta "iuzerilor".



Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
ContSters123067, utilizator
am o intrebare, va rog cine ma poate ajuta:
Ce cuprinde actul aditional la CIM cf. noului cod al muncii?
Buna ziua!
"(5) Completarea şi transmiterea registrului se fac de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă de către angajator." Persoana nominalizata trebuie sa aiba calitatea de salariat?. Avand in vedere ca compleatrea registrului nu reprezinta o activitate continua, se poate ca persoana sa incheie conventie civila pentru completarea registrului? Dvs ce parere aveti?
La aliniatul 6 apare "prestatori înregistraţi la inspectoratele teritoriale de muncă, care îşi desfăşoară activitatea în condiţiile prevederilor legale în vigoare". La care prevederi legale o face referire?
Multumesc.
Privitor la cele doua alineate , am urmatoarele opinii :
- alin 5 - fiind vorba de decizie scrisa a angajatorului, zic ca este vorba de unul din salariatii acestuia , care primeste sa sarcina sa completeze si sa transmita registrul .Nu este necesara pregatirea ca specialist in resurse umane a acestuia , poate fi orice salariat .In cazul asociatului unic, el insusi avand calitate de salariat , cu siguranta ca va putea sa transmita regsitrul , deci nu va avea nevoie de o alta persoana .

- alin 6 - aici avem a face cu un serviciu externalizat . Pot sa existe persoane , specializate conform legii ( adica persoane care au calitate de inspector resurse umane dobandita in urma unui curs +examen , deci cu atestat ) care lucreaza ca persoane autorizate in domeniul resurse umane .
In acest caz , angajatorii vor indeplini procedura de anuntare a ITM-ului ca au serviciu resurse umane externalizat . Aici sunt de facut doua precizari importante :una se refera la obligatia respectarii art 20 alin 5 din legea 677/2001 , adica , citez :

"(5)Efectuarea prelucrărilor prin persoane împuternicite trebuie să se desfăşoare în baza unui contract încheiat în formă scrisă, care va cuprinde în mod obligatoriu:
a)obligaţia persoanei împuternicite de a acţiona doar în baza instrucţiunilor primite de la operator;
b)faptul că îndeplinirea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) revine şi persoanei împuternicite."

alin 1 amintit la lit b )
(1)Prezenta lege are ca scop garantarea şi protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice, în special a dreptului la viaţa intimă, familială şi privată, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

---- cu alte cuvinte , cred ca va fi vorba de un angajament de nedivulgare a datelor personale ale salariatilor catre terti ---

Cea de a doua precizare , se refera faptul ca registrul se pastreaza la sediul angajatorului, conform art 7 , cu alte cuvinte , in cazul externalizarii serviciului, registrul nu se va gasi la sediul prestatorului inregistrat ci acesta se va deplasa , ori de cate ori va fi necesar la sediul angajatoului , in vederea completarii si transmiterii registrului .
De fapt, aceasta din urma este contraventie , care se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 1000 lei .
Si neanuntarea itm-ului cu privire la externalizarea serviciului este contraventie , cu amenda de la 2000 la 5000 lei .

Cele de mai sus sunt interpretari personale ale hg 500. Este probabil ( asa cum experienta ne-a aratat in ultimii ani ) ca normele , atunci cand vor aparea ele , sa nuanteze prevederile din hg 500 .
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal
Valentin_buzau a scris:

Noua varianta a registrului general de evidenta a salariatilor a fost publicata recent in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare incepand cu 1 august 2011. Actul normativ instituie amenzi de pana la 10.000 lei pentru angajatorii care nu respecta prevederile legale.

link: [ link extern ]

sau aici: www.avocatnet.ro/content/art...


1-REVISAL - procedura SPAD (sistem de prelucrare automata a datelor) pentru generarea si stocarea intregistrarilor pe suport electronic a REGISTRULUI GENERAL AL SALARIATILOR.
2-REGISTRULUI GENERAL AL SALARIATILOR este suma inregistrarilor stocate in mediu electronic si care pot fi editate pe suport clasic-hârtie ori pot fi afişate pe ecranul DISPLAY al unui PC ori alt echipament similar.
Ceea ce s-a publicat in M.Of. este norma de reglementare a ţinerii/ănregistrării şi conducerii evidenţei salariaţiilor

Alte discuții în legătură

Registru evidenta salariati teo.madalina teo.madalina Mai este obligatoriu registrul de evidenta al salariatilor scris de mana, daca il avem pe cel electronic/ (vezi toată discuția)
Registru de evidenta a salariatilor ang10 ang10 Dupa cum bine stim cu toti, toate date personale ale angajatilor le v-om complecta in revisal, intrebarea mea este: se mai complecteaza si acel formular ... (vezi toată discuția)
Revisal si control itm mobilathalmann mobilathalmann Buna seara. Ma numesc Catana Cristina si am urmatoarea nelamurire cu privire la pastrarea registrului electronic de evidenta a salariatilor la sediul ... (vezi toată discuția)