avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarile aduse de L40/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarile aduse de L40/2011

Stiti cumva daca au aparut lucrari doctrinare legate de acesta lege si modificarile pe care le aduce codului muncii si care ar fi acestea?
Cel mai recent răspuns: petri88 , utilizator 18:29, 6 Iunie 2011
Horatiu Sasu - Codul muncii republicat 2011. Comentarii si solutii , Editura C. H. Beck , mai 2011.
Multumesc pentru raspuns.
Am vazut ca s-a discutat mult legat de aceste modificari, insa nimic concret despre modificarile aduse raspunderii patrimoniale . As dori sa aflu cum comentati aceste modificari:
„art. 270 [(1)...(2)...]
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie semnata fisa postului ? eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Intr-o fisa a postului scrie ca salariatul raspunde cu averea personala pentru prejudiciile aduse firmei la care lucreaza(suspendarea sau ... (vezi toată discuția)
Dauna in accident auto pentru firma mihaibaciu10 mihaibaciu10 Buna seara, Cum se procedeaza in cazul unui accident auto produs de un angajat? Dauna este aproape totala si masina nu mare are casco. Angajatul se afla ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Exista in Codul muncii un capitol, \"CAPITOLUL III Răspunderea patrimonială\" in care se stabileste clar ca in cazul in care angajatorul constata ... (vezi toată discuția)