:( Buna ziua tuturor! Sunt bunica unui minor care trebuie sa-si schimbe pasaportul peste putin timp.Vreau sa va rog sa ma ''luminati'' in doua probleme. 1) Daca fiica mea ma poate mandata ,in calitate de bunica,sa fac acest demers. 2) Daca am nevoie de certificatul ei de nastere si de C.I (ale fiicei mele) toate acestea si in original sau numai copie. Va multumesc anticipat si va doresc o saptamana rodnica. =D>
Da, puteti fi imputernicita pentru acest lucru.
Pe procura trebuie sa scrie ca mama este de acord ca minorului sa i se faca pasaport individual si ca va imputerniceste pe dvs. sa depuneti actele. In caz ca mama e plecata din tara, acea procura trebuie sa fie apostilata iar aici trebuie sa ii faceti o traducere legalizata.
Nu aveti nevoie de certificatul de nastere al mamei, doar de CI a ei, in original si copie.
Daca mama este divortata aveti nevoie si de hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care minorul ii este incredintat.
De asemenea trebuie CI a dvs. in original si copie si desigur certificatul de nastere al minorului, original+copie.
:) Buna ziua! Va multumesc din suflet pentru raspuns. Daca imi este permis am sa mai fac o intrebare. DACA PROCURA ESTE FACUTA LA CONSULATUL ROMANIEI ,MAI ESTE NEVOIE DE APOSTILA ? Logic, nu ar mai fi nevoie,dar....eu sunt Toma Necredinciosul. Nu am incredere deplina decat in ceea ce vad sau aud eu personal. Oricum, doua intrebari nu strica. Va multumesc din suflet.Va doresc ''spor la treaba''.=D>
:D Buna ziua ! Inca o data. Va multumesc pentru raspuns si nu in ultimul rand,pentru rapiditate. Acum sunt ,pe deplin,lamurita si linistita. Va doresc spor la treaba. =D>