avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL cu administrator fara salariu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL cu administrator fara salariu

Buna ziua,

Am o nelamurire. Vreau sa deschid un SRL in care eu sunt asociat cu alta persoana si vom mai angaja un administrator si 2 tehnicieni.
Eu ma voi ocupa de intocmirea de proiecte tehnice, iar asociatul meu de vanzari.
Daca realizam aceste actiuni, trebuie sa ne trecem ca angajati? Daca este obligatoriu sa fim si angajati, putem sa fim angajati fara salariu? Adica sa ne facem fiecare treaba si sa ne luam banii doar din profit.

In plus, persoana cu care am vorbit pentru postul de administrator nu doreste salariu, cel putin la inceput, pana punem firma pe picioare. Pot sa angajez administrator fara salariu?

In concluzie, vreau sa platesc salariile doar pentru cei 2 tehnicieni (cel putin in primele luni)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 07:59, 27 Iunie 2011
Dumneavoastra faceti niste confuzii.
Nicaieri in lege nu spune ca doar administratorul care este si asociat poate fii neremunerat. Administratorul, indiferent de calitatea sa de asociat, poate fii sau nu remunerat. Daca este remunerat i se acorda o indemnizatie si se poate incheia contract de mandat.
Asociatii sunt obligati sa plateasca contributiile doar daca nu sunt angajati in alta parte si daca realizeaza venituri peste un anumit plafon.
Veniturile asociatilor le reprezinta de fapt dividendele.
Asociatii se pot asigura si voluntar, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile de mai sus.
Plata contributiilor de catre asociati se face in baza unor contracte incheiate cu Casa de Asigurari de Sanatate si Casa de Pensii, nu in baza unui contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator salariat deacroxana deacroxana Am urmatoarea situatie: X este asociat unic la o firma. In actul constitutiv se mentioneaza urmatoarele: \"conducerea societatii este efectuata de catre ... (vezi toată discuția)
Remuneratie si contributii administrator srl irinuka2005 irinuka2005 VA ROG SA-MI SPUNETI...MOMENTAN ADMINISTRATORUL UNUI SRL CU DOI ASOCIATI ESTE INCADRAT FARA REMUNERATIE: INTREBARE 1-DACA DORESC SA PUN SI REMUNERATIE CARE ... (vezi toată discuția)
Asociat si administrator unic elflo elflo Cu riscul de a intreba ceva ce a mai fost discutat, va rog totusi sa ma lamuriti si pe mine la urmatoarea problema: Pentru administratorul unic intr-un SRL in ... (vezi toată discuția)