avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturare catre SUA-Cu TVA sau fara?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturare catre SUA-Cu TVA sau fara?

Am efectuat un transport de marfa pe ruta Ungaria - Romania, firma noastra fiind din Romania si platitoare de TVA. Clientul care ne-a emis aceasta comanda este o firma din SUA. Cum emitem factura de servicii catre aceasta firma?
se factureaza cu tva ,
beneficiarul fiind in SUA nu poate sa furnizeze un cod valabil , nu este o prestare intracomunitara ,
AndreiBorbel a scris:

Potrivit alin. 12 din Normelor de aplicare a art. 133 din Codul Fiscal, "Pentru alte servicii ...prestate de o persoană impozabilă stabilită în România către o persoană impozabilă stabilită în afara Comunității și care intră sub incidența art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, ...."


Transportul intracomunitar intra sub incidenta art.133 alin 5) din Codul Fiscal si nu alin 2).

Aici e problema. Situatia prezentata de oanalumi nu este reglementata clar.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
Cs B, Contabil
c_barta,

art. 133 alin. 5) de care spuneai se aplica doar in cazul prestarilor de servicii catre o persoana neimpozabila. Doar alineatul 4 si 7 sunt aplicabile persoanelor impozabile.
Prin urmare, asa cum am spus initial, situatia noastra este la 133 alin. 2.
kerekesmargo,

ne oferi o baza legala la afirmatia ta sau trebuie sa te credem pe cuvant?
Daca firma din SUA se considera pers impozabila, atunci aveti dreptate, se incadreaza la art.133 alin 2).
Eu nu sunt convinsa ca aceasta problema este asa de simpla ... dar orice e posibil.
Ca o conluzie a topicului, cred ca suntem de acord cu faptul ca se factureaza fara TVA din Romania. Deci, un control din Romania nu ar trebui sa aiba probleme cu factura.
In rest .... poate isi vor dea seama si mai desteptii din RO si UE sa introduca odata in legislatie si aceasta problematica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii in afara comunitatii Unga Maria Unga Maria Societatea noastra a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din Israel, ( obiectul contractului constand in trimiterea de personal in Israel, ... (vezi toată discuția)