Cum stabileste notarul masa succesorala? In baza declaratiilor personale si a actelor aduse de mostenitori sau in baza unor documente oficiale emise de Administratia Financiara, sau Primarie, etc.? Este obligat notarul sa ceara de la banci situatia conturilor defunctului?
Poate fi ascunsa, nedeclarata existenta unei proprietatati la stabilirea masei succesorale? si este posibila, pana la data dezbaterii succesiunii, modificarea proprietarilor imobilului (tatal decedat =>> sotia/ fiica mostenitoare) in detrimentul celui de al 3-lea mostenitor, astfel ca masa succesorala sa se diminueze? Cu atat mai mult cu cat ultimul mostenitor nu are cunostinta sau nu poate face dovada cu inscrisuri a existentei imobilului trecut dupa deces din proprietatea defunctului in cea a sotiei/fiicei.
Eu stiu ce zice legea, dar vreau sa stiu care sunt sansele sa fie respectata, si cat control au notarii asupra actelor aduse de mostenitori... Mai ales ca se intampla atatea... (vezi cazul notarului care a vandut un apartament pe vorbe si spaga, fara ca proprietarul sa stie, nicidecum sa fie de acord) :O
Dezbatere mostenire
karina2010
Ambii parinti decedati.Tata a decedat in decembrie 2012.Suntem 3 surori si vrem sa dezbatem mostenirea.Dezbaterea mostenirii implica neaparat si terenurile din ... (vezi toată discuția)
Succesiune
raul89
Buna ziua.
In cazul dezbaterii a doua succesiuni succesive, in cadrul aceluiasi Certificat de Mostenitor, taxele succesorale se achita pentru fiecare ... (vezi toată discuția)