Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman numai cu CASCO pe care au platit?
Mergeti cu judecata prea departe si va departati de subiect.Teoretic aveti dreptate, in sensul ca un asigurator RCA trebuie sa plateasca daunele auto provocate de asiguratul sau.In practica, din pacate, se incearca atat fraudarea daunelor (facaturi) de catre asigurati, cat si refuzuri de plata a daunelor, motivate in fel si chip de catre asiguratori (suspiciuni de frauda).Asigurarea CASCO are legatura cu cea RCA, in sensul ca asisiguratorul CASCO, in conformitate cu normele CSA, daca despagubeste el dauna, are tot dreptul sa recupereze de la asiguratorul RCA. sumele platite (regres).Fiind vorba de o relatie intre asiguratori, apelarea la CASCO scuteste pe asigurat de neplacerile cauzate de "mofturile" sau refuzurile/tergiversarile practicate de unii asiguratori, in scopul diminuarii sumei asigurate sau invitatia la actionarea in judecata.
Dauna casco
aasskkyy
Buna ziua.
Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)