avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cai de atac dupa un recurs respins
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cai de atac dupa un recurs respins

Buna ziua.S-a pierdut un proces la prima instanta.S-a respins si recursul .E vorba de anularea unui act de vc .Mai exista vreo cale de atac?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teslovan florentina , utilizator 12:40, 25 Iunie 2011
athe a scris:

poate si persoana care a avut calitatea de intervenient in cauza sa promoveze o cerere de revizuire.

In mesajul postat este vorba despre intervenientul accesoriu , care are o poziţie procesuală subordonată părţii pe care o apără ... Într-o opinie din doctrina (M.Tăbârcă), care împărtăşeşte punctul de vedere al jurisprudenţei, se apreciază că, în lipsa unui text care să prevadă altfel, în căile extraordinare de atac de retractare (contestaţia în anulare şi revizuirea) nu pot fi figura alte părţi decât cele din procesul în care s-a pronunţat hotărârea atacată, având în vedere că motivele ce pot fi invocate prin intermediul acestor căi de atac au drept scop desfiinţarea hotărârii pronunţate în contradictoriu cu anumite persoane.
pt. freeelis ; deci poate intervenientul accesoriu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare divort contralaura contralaura Buna ziua, am o intrebare, in urma procesului de divort mi-am urmarit dosarul pe www.portal.just.ro, unde am inormatia de mai jos: Solutie: Admite ... (vezi toată discuția)
In ce cazuri se poate face cerere de revizuire a unei hotarari pronuntate in recurs? bensilili bensilili in ce cazuri se poate face cerere de revizuire a unei hotarari pronuntate in recurs? (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)