buna ziua, am si eu o situatie. in 2009 eu si fratete meu am cumparat un teren dar in contractul de vanzare cumparare a fost trecuta mama noastra, avand in vedere ca fratele meu nu era in tara, iar eu sunt casatorita si sa nu fie problema apoi fiind si sotul meu la mijloc. fiind singurii copii am considerat ca asa nici eu nici el nu vom avea probleme. banii au fost platiti de catre noi existand chitante intre noi si persoana care a vandut. pe acest teren se ridica o constructie, nu este finalizata, care de asemena a fost facuta cu banii nostri eu avand o garsoniera si am vanduto iar el lucreaza in strainatate. parintii mei sub nici o forma nu pot justifica ca banii platiti pentru teren sau pe constructie ca ar putea proveni de la ei.
in situatia in care prin sa spunem ca parintii nostri nu vor trece pe numele nostru acel teren, constructia inca nu este intabulata, sau sa spunem ca vor vrea sa instraineze acel teren noi ce drepturi avem sau mai bine zis avem vreun drept?
si o alta intrebare care ar fi modalitatea cea mai sigura de a trece terenul pe numele copiilor nostrii fara ca cineva vreodata sa poata contesta sau sa execute aceste bunuri pentru datorii sau alte situatii ale nostre, adica parintii copiilor.
multumes
1.Parintii transmit dreptul de proprietate catre cei 2 copii in cote egale prin donatie.
2.Parintii transmit dreptul de proprietate catre cei 2 copii in cote egale prin act de vanzare-cumparare (in cazul acesta sotul devine coproprietar).
3.Parintii nu transmit pe perioada vietii dreptul de proprietate iar dupa decesul parintilor prin succesiune copii devin proprietari.
pai ideea e ca 1. daca nu vor parintii sa faca niciun act si nici nu asteptam decesul lor noi ce drepturi avem? 2. daca eu ca si copil al lor prin donati/contract/succesiune devin proprietar, in caz ca nu voi mai putea plati ratele la credit banca v-a putea executa bunurile.as dori sa iau in calcul si acest aspect