avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Verificare exclusivitate marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Verificare exclusivitate marca

Cum pot verifica daca o marca este exclusiva?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 18:28, 5 Iulie 2011
Drepturile conferite de marca le gasiti in legea 84/1998, art. 36 si urmatoarele. Fiind drepturi, ele pot fi exercitate sau nu, dar legea spune de exemplu ""Titularul mărcii poate cere instanţei judecătoreşti competente să interzică terţilor să folosească, în activitatea lor comercială, fără consimţământul său un semn identic mărcii, pentru produse sau servicii identice celor pentru care marca a fost înregistrată; . In principiu orice marca este exclusiva, relativ la produsele / serviciile respective.

In privinta domeniilor .ro, ei au marca respectiva pentru un tip de produse/servicii, daca ati avea si dvs o marca inregistrata pentru un alt tip de produse/servicii, nu s-ar pune problema de a renunta la domeniu. Clasele sunt multe dar domeniul .ro este unic, consider ca se aplica prioritatea de irnegistrare la RNC-ROTLD.

Altfel spus, cunosc doar cazuri in care domeniile .ro s-au transferat de instanta pentru ca X nu era titular al marcii la data introducerii actiunii in instanta de catre Y.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot verifica daca o fraza e inregistrata la o.s.i.m.? Sofia Andrei Sofia Andrei Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum pot verifica daca o fraza, este inregistrata la OSIM? Care este procedura? (vezi toată discuția)
Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)
Folosirea fara drept a unei marci ContSters145250 ContSters145250 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema: Detinem o marca inregistrata la OSIM din 2007 iar acum cateva saptamani am descoperit faptul ca un ... (vezi toată discuția)