avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii contracte civile - cod civil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii contracte civile - cod civil

Care sunt contributiile obligatorii de plata pentru contractele/conventiile civile incheiate in conformitate cu prevederile Codului Civil?
Care sunt textele legale si de cand intra sau au intrat in vigoare, pentru plata contributiilor la somaj, pensii si sanatate?

Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 14:36, 24 Iulie 2011
tudorvaleriu a scris:

1. In Codul muncii nu exista nici o prevedere care sa interzica prestarea unei munci de catre o persoana fizica pe baza de conventie civila de prestari servicii (cu conditia ca aceste conventii sa nu mascheze o activitate ce se poate desfasura in baza unui CIM).
2. Prestarea muncii de catre o persoana fizica pentru o persoana juridica se poate face si ca zilier (Legea 52/2011).


in prezent orice munca ocazionala ai dori sa desfasori o faci fie in baza autorizarii la ORC sau FINANTE (profesie libera) , fie in baza unui contract de munca cu exceptia zilierilor (agricultura, silvicultura, cresterea animalelor , etc) .
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
O persoana fizica poate folosi zilieri? bukinst bukinst Care sunt obligatiile unei persoane FIZICE ce foloseste zilieri pentru constructia unei case si pentru activitati agricole conform noului cod al muncii ? (vezi toată discuția)
Plata cas la conventii civile annabela annabela Buna ziua. O persoana care urmeaza sa presteze un serviciu in baza unei conventii civile pe o durata de 12 zile e datoare sa plateasca si contributia CAS pe ... (vezi toată discuția)