avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool, proces, permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool, proces, permis anulat

De curand am fost inculpat intrun dosar penal priviind circulatia pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Toate "bune" pana aici, mentionez ca sunt la prima abatere de genul . Am fost judecat, si condamnat la 2,4 ani cu suspendare, si obligat la plata sumei de 200lei reprezentand taxa pentru avocatul din oficiu. Ei aici intervine nelamurirea mea, ce treaba are avocatul din oficiu cu mine din moment ce eu am avut avocat platit!!! La dosar s-a depus delegatie din partea avocatei mele, m-a reprezentat la proces... s.a.m.d. Mentionez ca procesul a avut loc pe data de 27.06.2011 iar pronuntarea pe data de 11.07.2011 fiind doar o singura infatisare, eu recunoscand si ce nu am facut. Intrebarea mea este: Cum pot contesta acea taxa ilegala ( din moment ce am avut avocat platit )pentru avocatul din oficiu care mi se cere abuziv din punctul meu de vedere , fara a face recurs??
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: valentyyyno , utilizator 14:14, 29 Octombrie 2012
r.gabi a scris:

Scrie in dispozitivul sentintei ca va obliga la suma "X" reprezentand contravaloarea onorariului avocatului din oficiu sau ca va obliga la plata cheltuielilor judiciare catre stat ?
Este important sa citati ,daca se poate , ce scrie in dispozitivul sentintei de condamnare (de la "pentru aceste motive in numele legii hotaraste" in jos).
Daca in acest dispozitiv se face o asemenea mentiune , puteti exercita calea legala de atac impotriva respectivei sentinte cu privire la acest aspect , cel al cuantumului cheltuielilor judiciare.

Nu pot cita deoarece nu am primit nici o instintare in scris. Am fost informat telefonic de catre avocatul meu care mia comunicat sentinta si acest aspect cu care nici lui nu i sa parut normal. Bineinteles ca am intrebat cum este posibil asa ceva, insa nu mi-a putut da un raspuns, urmand sa se intereseze si sa revina cu un telefon.(cred si eu asa ceva rar tie dat sa vezi) Luni o sa ma prezint la respectivul tribunal si voi cere sa mi se comunice in scris sentinta pronuntata si atunci o sa pot cita cu exactitate.
Multumesc
Daca avocatul a vazut are posibilitatea legala a atacarii sentintei.
Este bine de vazut redactarea hotararii , urmand a motiva calea de atac dupa citirea acesteia
r.gabi a scris:

Daca avocatul a vazut are posibilitatea legala a atacarii sentintei.


Asta insemna sa faca recurs!!!? Atunci in cazul acesta nu fac decat sa economisesc cei 200lei(sa presupunem) si sa mai adaug inca 5-6 luni pe langa acel an care trebuie sa treaca de la ramanerea definitiva a sentintei , pentru a redobandi permisul.:sorry:
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Mariusbv, utilizator
Daca doriti sa se termine mai repede , chiar cu pretul unei erori , este la latitudinea dvs. hotararea pe care o veti lua.
Conform art.3 din Protocolul privind stabilirea onorariilor pentru avocatii din oficiu, protocol incheiat intre UNBR si MJ
"In cazul In care delegatia aparatorului desemnat din oficiu inceteaza, potrivit art. 171 alin . (5) din Codul de procedure penala la prezentarea aparatorului ales, procurorul prin ordonanta sau, dupa caz, instanta prin Incheiere, va dispune plata onorariului cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru prestatiile efectuate pana la data incetarii insarcinarii, tinandu-se cont de timpul necesar studierii
dosarului, complexitatea cauzei, durata si nurnarul actelor de urmarire penala la care aparatorul a luat parte sau numarul de termene la care a fost prezent In fata nstantet onorariul astlel stabilit nu poate fi mai-mic de 25% din valoarea onorariului ce ar fi fost cuvenit daca prestatia avocatiala din oficiu ar fi fost finalizata."
Daca in cauza la primul termen de judecata s-a prezentat un avocat desemnat din oficiu, instanta in temeiul textului mai sus aratat , putea acorda acestuia un onorariu partial pentru studiu dosar si prezentare la primul termen de judecata, chiar daca la acelasi termen de judecata, delegatia acestuia a incetat in momentul prezentarii avocatului ales, care presupun ca a depus delegatia de avocat ales.
Avocatul dvs. cunoaste cel mai bine modul in care s-au derulat lucrurile in dosarul dvs., iar in functie de situatia efectiva, aveti posibilitatea sa formulati o cerere de indreptare a erorii materiale in temeiul art. 195 c.proc.pen.

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta penala Eusebiu Tapuc Eusebiu Tapuc Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe detalii pentru a intelege cat mai exact sentinta ce mi-a fost data. acest 1 an ramane in cazier, dispare ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului rhadoo194 rhadoo194 În baza art. 396 alin.(1) ?i (2) C.proc.pen. rap. la art. 335 alin. (1) C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.proc.pen., condamnă pe inculpatul la ... (vezi toată discuția)
Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul de asistenta juridica prin avocat? eusaisapte eusaisapte Mai cunoasteti alte prevederi legale de renuntarea la contractul sau delegatia de asistenta juridica prin avocat? Dupa ce avocatul meu din oficiu a pledat ... (vezi toată discuția)