Buna seara,
Este vorba despre o AP infiintata intr-un bloc cu trei scari.
Intamplarea face ca locatarii de pe una dintre scari sa fie buni platnici sau, in cel mai rau caz, sa existe cate un datornic pentru maximum doua luni. Toti locatarii au montate apometre si contoare de caldura la calorifere.
Celelalte doua scari sunt "dotate" cu locatari care nu doresc instalarea apometrelor sau a contoarelor de caldura, dar sunt nemultumiti ca platesc mai mult. Nu isi aleg membri in comitetul executiv dar, din nou, comenteaza cand sunt probleme chiar pe scarile lor. Voteaza luarea unor decizii, dar le uita pur si simplu si au senzatia ca sunt pacaliti. Pe scurt, genul de oameni "lasa-ma ca sa te las", care nu vor sa se implice cu nimic niciodata, dar care au mereu ceva de comentat, o nemultumire de spus, o reclamatie fara rost de facut etc. Tot ei sunt cei care au datorii de multe mii de lei noi.
Va rog sa imi spuneti care este procedura prin care noi, locatarii scarii fara probleme si fara datorii, ne putem retrage din asociatia existenta pentru a ne face o noua AP doar pe scara noastra.
Evident ca la fiecare sedinta la care s-a ridicat aceasta problema, locatarii celorlalte doua scari refuza sa fie de acord din motive lesne de inteles.
Va multumesc anticipat si va stau la dispozitie cu detalii suplimentare, daca aveti nevoie de ele.
Buna dimineata,
Avem hartia aceea de la primarie de mai multa vreme, e adevarat. Am cautat si in legea respectiva si, tocmai pentru ca nu am gasit nimic in acest sens, am apelat la ajutorul dumneavoastra.
Pe de-o parte aveam o simpla bucata de hartie fara antet, fara stampila, fara nimic si pe de alta parte aveam legea in care nu se specifica nimic in acest sens.
In fine, multumesc frumos pentru lamuriri si pentru rabdare.