avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... audiere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

audiere copil

Buna ziua ,
in contextul unui proces de rearanjare program de vizita pentru minor de 6 ani jumatete, judecatorul a precizat ca doreste sa interogheze copilul. Poate sa faca acest lucru? Daca da, in ce cadru?
Multumesc,
simonette12 a scris:

Nu, minorul este ascultat doar de judecator, iar raspunsurile sale sunt consemnate de catre grefier intr-un proces- verbal care va fi atasat la dosar.

Doar judecatorul care consemneaza ce vrea dansul, interesant si neplacut in Romania zilelor noastre. Trag eu concluzia ca bine ar fi sa existe acolo si un psiholog de la Protectia Copilului, nu ca i-ar apara interesul copilului, psiholog=om in plus in ecuatia unora, care poate incarca putin 'nota de plata'.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
laau, utilizator
Partile in astfel de dosare sunt: reclamantul, paratul si Autoritatea Tutelara pe de o parte, iar pe de alta parte minorii intotdeauna dupa ce sunt ascultati spun parintelui si avocatului ce anume a fost intrebat si ce a raspuns, iar personal nu am constatat niciodata discordante intre acestea si consemnarile efectuate.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumim ca ne mai ridicati moralul si ne dati o unda de speranta ca lucrurile ar fi posibil sa se intample in mod normal si corect.

Dar eu tot am o nelamurire: daca Autoritatea Tutelara este parte (citata) in aceste dosare, ce cauta Directia Generala a Protectiei Copilului (unde se poate solicita prezenta unui psiholog la audierea minorului in Camera de Consiliu) in aceasta poveste? Undeva nu mi se leaga lucrurile in minte, eu le vad ca servicii separate, aflate in cadrul primariei.
laau a scris:

Mahetin a scris:

Parintii nu intra cu el in CC dar poate intra daca este necesar DGPC-ul.

Daca parintii nu intra, avocatii intra impreuna cu minorul?

Nu, nici avocatul nu intra in Camera de Consiliu, doar judecatorul, copilul si protectia copilului daca se considera necesar.
Judecatorul a spus ca vrea sa se vada cu copilul in alt loc decat CC si atat. Nu stiu daca pot sa duc o alta persoana, daca pot sa particip si eu la aceasta discutie, nu stiu ce o sa il intrebe si singurul lucru care ma preocupa e sa nu fie lezat copilul in urma discutiei iar decizia care o ia sa fie in interesul copilului , sper sa fie asa ....pentru ca e clar ca , copilul isi doreste mami si tati langa el . Partea urata si ingrijoratoare pentru mine e ca judecatorul nu stie caracterul tatalui, care nici nu contribuie cu bani , nici alt interes ( unde merge la scoala copilul din toamna, daca trebuie dus la medic pentru un control, daca are alte nevoi ... )

Alte discuții în legătură

Audierea minorului sub 10 ani Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a ... (vezi toată discuția)
Ascultare minor a doua oara IoanPaul IoanPaul In cadrul procesului de reincredintare a minorului, judecatorul a luat decizia ascultarii minorului (8 ani). Minorul este incredintat in prezent mamei lui. La ... (vezi toată discuția)
Psihologia minor mather mather cum sunt facute audierile la tribunal ale minorului de sub 10 ani de catre psihologul tribunalului? cerute de sot, si in ce masura ajuta un proces de divort? ... (vezi toată discuția)