avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contestare amenda finante nedepunere declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contestare amenda finante nedepunere declaratii

Am deschis o firma noua de tip srl-d pentru a accesa un grant prin programul "tineri intreprinzatori" in februarie 2011. Conform statutului de microintreprindere am avut obligatia de a angaja in termen de 60 zile pentru a pastra acest statut. Pentru a respecta acest termen am angajat o persoana in data de 21.04.2011, iar in data de 25.05.2011 am depus la finante declaratiile 112 pentru lunile februarie si martie pe 0, fiindca nu am avut angajati in perioada respectiva, iar pe luna aprilie am depus declaratia cu sumele datorate ce le-am si achitat. In luna iulie au venit la sediul social niste angajati de la finante cu un proces verbal de amenda in valoare de 1000 de lei intocmit pe data de 26.05.2011 pe care era specificat "nedepunere declaratii 112". Intrucat eu am depus declaratia aferenta lunii aprilie in care am avut angajat, pe 25.05.2011 (deci in termenul legal) am formulat o contestatie pe care am incercat sa o depun la registratura la finante. Cei de acolo au refuzat sa o primeasca fiind in perioada in care nu aveau program de lucru cu publicul (cu 2 saptamani in urma) si au mentionat ca acesta contestatie trebuie sa o fac la tribunal. Intre timp am fost plecat din tara si acum as vrea sa reiau procesul de contestare. As vrea sa stiu care sunt pasii care trebuie sa ii urmez. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: piciul , utilizator 23:59, 12 August 2011
Eu am o nelamurire: din cate stiu ordonanta in baza careia sunt infiintate SRL-D, prevede obligativitatea angajarii a minim doi salariati. Ma insel, cumva?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
adi_68, utilizator
Doamna de la finante are dreptate, contestatia o faceti la Judecatoria de pe reaza unde aveti sediul.

Acolo depuneti o contestatie scrisa insotita de copia dupa amenda cu pricina, copia dupa declaratiile depuse (ce au numar de inregistrare)

Pe copii scrieti "conform cu originalul" si le stampilati si gata

Asta daca nu doriti sa contactati un jurist care va poate ajuta mai mult.

Termenul este de 30 zile (sau cel ce scrie pe PV undeva spre final), deci nu mai asteptati ca din discutie reiese ca e cam tarzior
cristian_saulea a scris:

Buna ziua,

La fapta apare: Nedepunere declaratii 112 an 2011
Lege: "fapta se sanctioneaza conform art 219 alin 1 lit d din og 92/2003"

Eu cred totusi ca amenda e pentru declaratiile 112 pe februarie si martie care intr-adevar au fost depuse cu intarziere pe 25.05, dar pentru astea nu aveam obligatia de a le depune. Declaratiile 100 si 300 sunt depuse toate la timp (acestea fiind trimestriale) deci nu s-au legat sigur de astea

Aveati obligatia de a depune lunar declaratia 112 in termenul legal - 25 martie pentru declaratia lunii februarie si 25 aprilie pentru declaratia lunii martie. Pentru astea ati primit amenda si nu aveti ce contesta din acest punct de vedere. Poate gasiti ceva de contestat la forma sau procedura.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
CrisB, utilizator
poate mai e util,poate nu..dar fapta "nedepunere declaratii 112 an 2011" nu indica si data savarsirii contraventiei ( adica exact zi si luna din 2011)- element obligatoriu al procesului verbal de contraventie, prevazut sub sanctiunea nulitatii. Verificati procesul- verbal si sub acest aspect si daca ati formulat plagerea la judecatorie, aratati si acest motiv de anulare.
nu este depusa cererea din onrc corecta!
din pacate!

Alte discuții în legătură

Administratia finantelor publice nitmar nitmar Am o societate care de doi ani este pe 0; Societatea având declarat în anul anterior la Administratia Finantelor Publice vectorul fiscal cu salariaţi 0, ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie 112 Omnia Element SRL Omnia Element SRL Buna ziua, as vrea si eu sa intreb in legatura cu depunerea declaratiei 112.Acum doua zile am primit o hartie privind depunerea acestei declaratii. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Decl 112 nedepusa Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu Buna ziua! In cazul unei decl 112 nedepusa in trim.1, (specific ca firma s-a infiintat in martie cu angajati), va rog sa ma indrumati cum sa o generez ca sa ... (vezi toată discuția)