Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu am primit chitanta pentru banii dati la momentul respectiv si nici in prezent, in cererea de chemare in judecata nu era precizat si recuperarea onorariului de avocat. S-a terminat procesul faza pe fond (cu rezultat pozitiv) si pe tmb.ro a aparut rezultatul favorabil pentru mine cu tot ceea ce am cerut mai putin cheltuielile de judecata (!!!!onorariu de avocat pentru care nu am primit chitanta).
Avocatul mi-a spus ca onorariu de avocat se va recupera la "investitura".
Va rog sa imi spuneti ce sanse mai am sa recuperez si onorariu de avocat si care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg.
In aceasta situatie mentionata mai sus contractul de reprezentare poate fi si pentru recurs, sau in general un contract de repreznetare este doar pentru fond, altul pentru recurs...
In general, un contract de reprezentare este doar pentru un singur grad de jurisdictie. El se poate incheia fie pentru prima instanta, fie pentru apel , fie pentru recurs.
Va multumesc pentru ajutor. M-am hotarat sa depun o sesizare la baroul avocatilor referitor la faptul ca nu a taiat chitanta (evaziune fiscala) si pentru faptul ca nu imi pot recupera onorariu de judecata, stiti ce este ciudat am contract undes scrie negru pe alb ca am achitat contravaloarea onorariului dar nu mi-a dat chitanta deci nu pot promova alt litigiu pentru recuperarea banilor si nici nu mai pot anexa chitantele la dosar.
Intrebarile mele pentru dumneavoastra ar fi urmatoarele:
- Exista posibilitatea inregistrarii contractului la ANAF asta substituind lipsa chitantelor fiscale?
-Unde gasesc un model de cerere tip sesizare avocat, am cautat pe site si tot ce am gasit a fost pentru depunere online.
Eu as vrea sa intreb urmatorul lucru: mi-am angajat un avocat, am platit onorariul cerut (am chitanta) dar nu sunt multumita de munca lui si as vrea sa renunt la serviciile sale. In contractul semnat scrie ca fiecare poate renunta, dar nu e precizat daca eu imi recuperez o parte din banii reprezentand onorariul cerut in cazul in care eu renunt. Iar daca imi angajez un alt avocat, la terminarea procesului cheltuielile de judecata le voi recupera per total (adica si cele cu primul avocat si cu cel de-al doilea)? Pe partea penala e clar ca procesul va fi "al meu" pentru ca nu eu sunt vinovata.
Exista posibilitatea renuntarii la un avocat si angajarii altuia nou .. insa in instanta , exista posibilitatea ca, cheltuielile de judecata constand in onorariul platit primului avocat sa fie diminuat de catre instanta ... Judecătorii au însă dreptul să mărească sau să micşoreze onorariile avocaţilor, potrivit cu cele prevăzute în tabloul onorariilor minimale, ori de câte ori vor constata motivat că sunt nepotrivit de mici sau de mari, faţă de valoarea pricinii sau munca îndeplinită de avocat (art.274 alin.3 C.proc.civ.).
Cheltuieli executare
mihasim
In procesul verbal primit de la executor apare o suma corespondenta \"onorariului de avocat\" ce intra la categoria \"cheltuieli de executare\" . Ce inseamna ... (vezi toată discuția)