avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare onorariu avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare onorariu avocat

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu am primit chitanta pentru banii dati la momentul respectiv si nici in prezent, in cererea de chemare in judecata nu era precizat si recuperarea onorariului de avocat. S-a terminat procesul faza pe fond (cu rezultat pozitiv) si pe tmb.ro a aparut rezultatul favorabil pentru mine cu tot ceea ce am cerut mai putin cheltuielile de judecata (!!!!onorariu de avocat pentru care nu am primit chitanta).
Avocatul mi-a spus ca onorariu de avocat se va recupera la "investitura".
Va rog sa imi spuneti ce sanse mai am sa recuperez si onorariu de avocat si care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Marius0123, utilizator
Cel mai recent răspuns: CMirela , utilizator 09:23, 6 Octombrie 2011
Multumesc pentru raspuns. In ce priveste marirea sau micsorarea onorariului avocatilor de catre judecator, la ce se refera asta? Sa zicem ca am platit avocatului 1.000 euro (recunosc, am platit mai mult!!) iar judecatorului i se pare prea mult. Micsorand acest onorariu la jumatate, inseamna ca avocatul va trebui sa-mi inapoieze 500 euro? Probabil ca nu, ca eu am semnat un contract cu avocatul si banii dati sunt dati si asta e! Deci eu pierd acesti 500 euro. Presupun ca vinovatul va achita cheltuielile de judecata ca fiind de 500 euro, atat cat a stabilit judecatorul ca e de-ajuns.
Nu , inseamna ca dvs va puteti recupera pe calea cheltuielilor de judecata numai suma de 500 Euro, restul nu ...
Cu sau fara chitanta daca aveti contractul cu avocatul prin care acesta recunoaste achitarea onorariului sunteti in posesia unei dovezi a sumei pe care ati achitat-o. Imi imaginez ca in contract este trecuta si valoarea onorariului.
Din pacate daca nu au fost solicitate cheltuielile de judecata prin investirea acelei hotarari cu formula executorie nu va veti recupera acele cheltuieli.
Contractul cu avocatul nu se inregistreaya la ANAF, activitatea avocatilor este reglementata de legi speciale.
Cel mai caraghios lucru este ca desi avocatul a castigat procesul dvs. doriti sa-l reclamati la barou.........
A nu se intelege ca sunt de acord cu faptul ca acesta nu a eliberat chitanta pentru suma incasata.
Atata timp cat cheltuielile de judecata se acorda de instanta la cerere v-ati pus intrebarea ca dvs. trebuia sa solicitati avocatului sa ceara si plata cheltuielilor de judecata?
adelaida_07 a scris:

....
Din pacate daca nu au fost solicitate cheltuielile de judecata prin investirea acelei hotarari cu formula executorie nu va veti recupera acele cheltuieli.
....

Se pot recupera cheltuielile de judecata , chiar daca nu au fost solicitate ... investirea hotararii cu formula executorie nu are nicio legatura cu acordarea cheltuielilor de judecata ... asa ceva nu fcae obiectul unei cereri de investire cu formula executorie.

freeelis a scris:

adelaida_07 a scris:

....
....

Se pot recupera cheltuielile de judecata , chiar daca nu au fost solicitate ... investirea hotararii cu formula executorie nu are nicio legatura cu acordarea cheltuielilor de judecata ... asa ceva nu fcae obiectul unei cereri de investire cu formula executorie.

Este clar ca nu reusesc sa ma fac inteleasa azi.........

Alte discuții în legătură

Cheltuieli executare mihasim mihasim In procesul verbal primit de la executor apare o suma corespondenta \"onorariului de avocat\" ce intra la categoria \"cheltuieli de executare\" . Ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Avocatul nu cere cheltuieli de judecata ! bukinst bukinst In mai multe procese pe care le/am castigat pe fond dar paratul a facut apel, avocatul meu nu a solicitat cheltuieli de judecata, desi nu mi-a cerut parerea ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata vorhei vorhei Permiteti-mi sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul Dvs. In data de 17.03.2009 printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)