avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

despre executare silita

In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune contestatie la licit. si cerere de suspendare a licitatiei. Ei bine, am depus (in numele sotului meu si al fratelui sau ) si contestatie si cerere de susp. ( am platit si cautiunea de 10% ) si in data de 07.08.2008 s-a hotarat prin ordon. presedentiala suspendarea provizorie pana la solutionarea contestatiei la licit.Instanta retine in aceasta cerere ca "imobil aflat in coproprietate cu (fratele sotului meu ) nu a fost instiintat ceea ce atrage nulitatea absoluta a executarii silite" .Bun, acum am alta problema - creditorul (pers.fiz.) ne tot ameninta ca o sa avem probleme foarte mari daca nu ne retragem tot ce-am depus la instanta si ca i-a facut plangere penala sotului meu ( debitorul ) ca l-a inselat .Problema este ca sotul meu a avut o singura procura de la fratele lui ptr. un contract cu garantie imobiliara si de fapt s-au incheiat 3 contr. de impr. cu aceeasi procura .Toate contr. s-au incheiat la acelasi notar public si sotul meu chiar l-a intrebat pe notar daca este valabila procura iar notarul a spus ca este buna .Creditorul se teme ca celelalte 2 contr. de impr. se anuleaza deoarece era necesar sa fie cate o procura spec. ptr. fiecare contr. Deci ce vina are sotul meu ?
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 10:53, 2 Septembrie 2008
Fratele sotului meu nu locuieste in localitatea unde se afla imobilul executat. Procura i-a trimis-o prin posta. Nu este o procura ptr. fiecare contr. (de impr. cu gar. imobil.) in parte si nici nu se specifica asa ceva in ea. Va multumesc !
Daca este "camatar", probabil renumit acolo facand parte si din lumea interlopa, in ce conditii s-a facut imprumutul de bani si de ce a fost acel imobil lasat gaj? A fost o intelegere verbala, s-a facut un inscris sub semnatura privata, s-a intocmit un act notarial? Valoarea acelui imobil este foarte mare, si ma gandesc ca imprumutul a fost foarte mic fata de aceasta! Consider cu trebuia sa fi facut acest gest!
Toate contr.s-au facut la notar.
Contestatia la executare : " impotriva procesului verbal de licitatie incheiat la data de ...si a celorlalte acte de execut. incheiate in dosarul exec. nr... la BEJ...
Solicitandu-va sa pronuntati o hot.jud. prin care sa dispuneti anularea prov.verb. de licit mai sus indicat si a celorlalte acte de exec. ptr. ca au fost incheiate cu incalcarea flagranta a dispozitiilor legale privind ocrotirea drept. de proprietate." Imi puteti spune daca adjudecatarul va fi parte in proces ? Va fi citat la proces? El poate sa-si retraga banii cu care a cumparat imob.la licitatie? Este ceva ilegal faptul ca adjudecatarul este verisor primar cu creditorul ?
Ultima modificare: Marți, 12 August 2008
getuta, utilizator
Prin contestatia la executare din care ati citat inainte Dvs. ati atacat doar actul de executare, in speta procesul-verbal de licitatie. Ori, in conditiile in care Dvs. urmariti anularea titlului executoriu (contract de ipoteca), trebuia sa introduceti o contestatie la titlu.
Mai precis, in cuprinsul contestatiei la executare solicitati instantei sa anuleze contractul de ipoteca pentru cauza ilicita (activitati de camatarie) si pentru ca acesta a fost semnat de sotul Dvs. in lipsa unei procuri valabile pentru cota-parte ce revine fratelui acestuia.
Va multumesc ! Motivele scrise in contestatie la licitatie cuprind si anularea contracrelor de ipoteca ( din cauza procurii ) . Separat de contestatia la licitatie ,fratele sotului meu a cerut si el in instanta anularea contr. de ipoteca deoarece el a dat o singura procura spec. autentica. Daca licitatia este in prezent suspendata pana la solutionarea contest. executorul jud. mai face actul de adjudecare? Intreb fiindca eu am obtinut suspendarea inainte de cele cincisprezece zile .. , banii s-au blocat, nu se mai distribuie.

Alte discuții în legătură

Despre executarea silita getuta getuta In urma scoaterii la licitatie a unui imobil, averea sotului meu s-a dezmembrat si anume s-a vandut casa si a ramas gradina ( teren intravilan 2000 mp) care ... (vezi toată discuția)
Camatarie getuta getuta Cum pot dovedi ca doi creditori sunt camatari ? Politia poate face verificari prin intermediul birourilor notariale din judet ptr. a afla daca acesti camatari ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de impr.cu gar. imobiliara getuta getuta Se instituie ipoteca de rangul 1,2,3,4 si 5 pe un singur si acelasi imobil, in urma incheierii a 5 contr. de impr.cu garantie imobiliara. Imoobilul ipotecat se ... (vezi toată discuția)