avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrebare referitoare la Baroul Bucuresti
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrebare referitoare la Baroul Bucuresti

Sau, mai bine zis, intrebari:
1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea examenului de admitere? Stiu ca unele Barouri nu accepta.
2. Dupa sustinerea examenului sau pentru sustinerea examenului, este nevoie sa imi dau demisia din functia de consilier juridic pe care o detin acum? Eu as vrea sa dau examenul si sa nu profesez imediat, sa mai raman un timp la societatea la care lucrez. Se poate?

Va intreb daca pot practic, pentru ca teoria difera de practica, de multe ori.
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 12:59, 5 Martie 2009
Daca asta va spune raspunsul UNBR atunci tot UNBR-ul ar trebui sa raspunda de ce nu se aplica unitar la nivel de Uniune (dupa cum stim cu totii exista barouri care accepta inscrierea ca avocati definitivi)???
Oare aceste organe ale profesei nu ar trebui sa aiba in vedere si respectarea principiilor si drepturilor constitutionale???
Astfel de masuri discretionare se vor tot lua atat timp cat nu se plange nimeni.
in plus, cum poti printr-o hotarare a UNBR-ului sa modifici o lege?

Exista un precedet la CEDO, poate ca vor mai urma si altele :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Admitere fara examen ContSters128473 ContSters128473 Stie cineva ce s-a hotarat la Congres in legatura cu admiterea fara examen pana la adoptarea proiectului de modificare a L. 51/1995. (vezi toată discuția)
Ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv pentru a intra in barou ca avocat definitiv? monique@ monique@ Cata vechime in profesie trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv ( cu examen ) pentru a putea intra in barou cu examen avocat definitiv? (vezi toată discuția)