avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa

salut. eu sint functionar public intr-o localitate. am absolvit Facultatea de Protectia Mediului Oradea,in 2008. de atunci am depus 2 cereri la primarie petru a mi se acorda dreptul la avansarea in clasa profesionala. Mentionez ca sunt pe functie de executie clasa 3. Nu am primit nici un raspuns la cele doua cereri.Va rog sa-mi spune-ti ce dretpturi am ca functionar public si cum pot sa obtin aceste drepturi. Mentionez ca am un salar de 750 lei,si in cartea de munca nu s-a inregistrat faptul ca am absolvit facultatea.Va multumesc.Astept raspuns
Daca dvs. personal aveti trecute in fisa postului atributii in domeniul protectiei mediului, iar facultatea ati absolvit-o ulterior numirii in functia publica clasa III (cea pentru care se cer studii medii), eu consider ca sunt indeplinite conditiile pentru promovarea in clasa. Dvs. trebuie sa depuneti o cerere scrisa (cu nr. de inregistrare) pentru organizarea examenului de promovare, atasand o copie a diplomei de licenta (adeverintei de studii). Daca in termen de 30 de zile nu primiti nici un raspuns sau un raspuns negativ, puteti actiona in contencios administrativ institutia (totusi, inainte de a face asta, nu ar fi rau sa sesizati si ANFP-ul).
Studiile nu mai pot fi mentionate acum in carnetul de munca (acestea au fost inchise incepand cu data de 31.12.2010).
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Kyandra, moderator
Buna ziua. Pentru cineva care lucreaza ca functionar public clasa III, grad profesional principal treapta 3 de salarizare , dupa ce a absolvit facultatea (3 ani), conform legii este incadrat ca functionar public clasa I - debutant, ca orice proaspat absolvent indiferent daca are 25 de ani de vechime in unitate? Nu exista o portita salvatoare pentru salariat? Totusi, lasa in urma 25 de ani de munca si va fi salarizat ca cel care abia a iesit de pe bancile scolii. Cine s-a mai confruntat cu asemenea probleme? Va multumesc respectuos.
violettt66 a scris:

Buna ziua. Pentru cineva care lucreaza ca functionar public clasa III, grad profesional principal treapta 3 de salarizare , dupa ce a absolvit facultatea (3 ani), conform legii este incadrat ca functionar public clasa I - debutant, ca orice proaspat absolvent indiferent daca are 25 de ani de vechime in unitate? Nu exista o portita salvatoare pentru salariat? Totusi, lasa in urma 25 de ani de munca si va fi salarizat ca cel care abia a iesit de pe bancile scolii. Cine s-a mai confruntat cu asemenea probleme? Va multumesc respectuos.

asistent, nu debutant (?)
LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
B. Reglementări specifice funcţionarilor publici
ART. 5
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă.

Portita salvatoare?
Prea tarziu...Multumiti-i lui Boc si celor care trec legile de salarizare prin asumarea raspunderii... :(
Am absolvit facultatea in 2008.Atunci am depus o cerere si am atasat copie dupa adeverinta de absolvire. Cererea a fost inregistrata,au trecut 30 de zile si nu am primit nici un raspuns.Am depus inca o cerere si nici la aceasta nu am primit raspuns. Iar de aceia am intrebat daca trebuia sa se treaca in cartea de munca deoarece la acea vreme inca mai erau valabile acestea.

Alte discuții în legătură

Transformare post functionar public mihaelabmihaela mihaelabmihaela Buna ziua, Sunt angajata din anul 2004, referent asistenta sociala, functionar public. In prezent sunt referent principal, din anul 2012. In urma ... (vezi toată discuția)
Recalculare salariu marianamailat marianamailat in anul 2012 mi s-a emis o dispozitie de promovare in clasa profesionala de consilier superior treapta 2 si aceasta dispozitie nu a fost comunicata la ANFP iar ... (vezi toată discuția)
Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici? maricica25 maricica25 cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz (vezi toată discuția)