avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE ... DUPA 7-8 ANI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE ... DUPA 7-8 ANI

Buna ... seara

va solicit cateva lamuriri suplimentare legate de succesiune
Suntem 4 frati, tatal fiind decedat de cca 8 ani. Am decis la vremea respectiva pentru a evita eventuale neplaceri suplimentare mamei, SA NU FACEM NICI UN ACT - oficial, notarial legat de o eventuala mostenire, urmand ca succesiunea sa fie discutata si impartita de comun acord ( dupa ambii parinti ) atunci cand ... va fi momentul.
In prezent, mama este bolnava de ciroza, in stadiu terminal si unul dintre frati " s-a trezit " ca din varii motive ar avea drept la cea mai mare parte a masei succesorale si a inceput prin a face presiuni asupra celorlalti pentru a renunta la orice drept asupra acesteia.

1 Cum se poate obtine in conditiile refuzului de colaborare o copie sau un extras de CF pe bunurile parintilor ( sau orice acte doveditoare ) ?
2 Exista riscul de a fi exclusi de la succesiune prin " manevre de culise " ?
3 dorinta majoritatii a ramas totusi de a permite maximul de confort posibil al mamei noastre in intervalul de timp ramas ( daca pot sa ma exprim asa ) totusi, poate exista posibilitatea constrangerii mamei de a favoriza NUMAI unul dintre frati ?

Cu respect,

Mihai
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:28, 17 Septembrie 2011
care ar fi procedura legala de impartire a succesiunii pentru mama ( sot supravietuitor ) si 4 copii ?
Daca bine am retinut sotul supravietuitor ramane cu jumatate plus 1/4 din cealalta jumatate ( in acest caz ) si restul se imparte la 4 ?
Daca acea Casa este bun comun, do bandit de tatal dvs in timpul casatoriei, mama dvs are 1/2 cota sa ca bun comun, iar dvs impartiti 1/2 cu mama si fratii dvs dupa cum urmeaza 1/4 din 1/2 mama adica 1/8 si daca sunteti 4 frati 3/4 din 1/2 toti. Adica din Casa mama dvs va avea 5/8 , iar fiecare frate 3/32.
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o parere legata de ... continuarea episodului anterior ...

Unul dintre fratii care locuiesc impreuna cu mama a deschis acum ( adica dupa 7-8 ani ) succesiune dupa tata. Am primit citatie pentru a ne prezenta la notar, la o data mentionata.
Acest lucru s-a intamplat desi ne-am inteles de principiu asupra felului in care vom rezolva problema.

1 Daca unul dintre frati a solicitat deschiderea succesiunii, ceilalti au obligatia legala de a achita vreo taxa de succesiune la prezentarea la notar ?

2 Exista posibilitatea ca la prezentarea la notar in vederea dezbaterii succesiunii sa facem o alta intelegere decat cea care rezulta din litera legii legata de succesiune ? Adica sa validam de comun acord intelegerea " mutuala " ?

3 Luand in calcul ipoteza cea mai ... nefavorabila, ulterior impartirii succesorale, mama poate vinde sau ceda legal partea ei unuia dintre fratii cu care locuieste ?

Va multumesc
Mihai Zamfir
Taxele succesiunii se achita de mostenitori conform cotelor mostenite.
Este posibil in cadrul partajului sa va rezolvati intelegerea mutual cum spuneti
Mama dvs tot in cadrul partajului poate da lotul dansei contra unei sulte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin uzucapiune ionmoromete ionmoromete Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea; Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune slytuta slytuta daca nu ma prezint la succesiune pierd tot, sau se imparte normal? (vezi toată discuția)
Succesiune nedeschisa in termen de 6 luni elena_68 elena_68 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu sfaturile dumneavoastra,mama a decedat acum un an eu mai am un frate iar tatal nostru traieste noi nu ... (vezi toată discuția)