avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptul la perchezitie corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptul la perchezitie corporala

Buna ziua, As dorii sa stiu si eu daca un politist are dreptul de a efectua o perchezitie corporala fara mandat. De exemplu daca fumezi un joint de marijuana, are dreptul sa ti-l ia sa il controleze si sa te perchezitioneze apoi ?

Din cate stiu eu un politist nu are dreptul sa intre in contact cu tine daca nu ai savarsit nici o infractiune, Asta inseamna ca incalca procedura si fapta nu mai reprezinta nimic dpdv juridic ?

In ce context are un politist dreptul sa te perchezitioneze corporal ?


Acesta este un forum juridic cu oameni educati deci as dorii raspunsuri mai degraba juridice, decat banalele "da mai bine nu stai tu cuminte" cum m-as astepta pe un forum obisnuit.
Nu vreau sa par "rautacios" daca legea Perchezitiei corporale, domiciliara etc a fost postata .. as vrea sa posteze cineva si legea controlului corporal. Din cate am inteles eu la urma nu e vorba de perchezitie e vorba de control corporal cum spunea doamna Ilie. nr de ART. aliniat ... daca este posibil eu nu ma pricep dar vreau sa ma informez pe viitor.
Iata textul de lege despre care doreati amnunte , privind efectuarea perchezitiei corporale ,cu mentiunea ca trebuie cunoscuta si imprejurarea care determina efectuarea acestui act de procedura:

Art. 106

Efectuarea perchezitiei corporale


(1) Perchezitia corporala se efectueaza de organul judiciar care a dispus-o , cu respectarea dispozitiilor art. 104 alin. 1 , sau de persoana desemnata de acest organ.

(2) Perchezitia corporala se face numai de o persoana de acelasi sex cu cea perchezitionata.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Data post: Vineri, 29 Iulie 2011, 00:23
De cele mai multe ori , goliciunea mintii este mult mai rusinoasa si mai inspaimantatoare decat goliciunea celui mai urat trup





Indiferent daca raspunsul dvs , se doreste a fi o gluma , dra.Olimpia Ilie are dreptate .
In cazurile despre care ati facut vorbire este vorba despre un control corporal si nu despre perchezitia corporala.
Cred ca restul divagatiilor nu isi au rostul , mai ales ca vi s-au postat si textele de lege





probabil mai inteles gresit dra ilie a spus ca nui vb de perchezitie corporala.. in tot topicul postat ci despre control corporal.care e cu totul alceva legea cu perchezitia am citito in nenumarare randuri pe mai multe forumuri si sa ajuns pe multe forumuri sa se inchida subiectul cu ??? deci perchezitia am inteleso si eu acuma despre control vreau sa stiu legea ce ai postato scrie clar de la inceput . "Efectuarea perchezitiei corporale" eu vreau sa stiu legea controlului corporal ? sau mai pe scurt are voie un politist pe strada sa te caute prin buzunare peste tot fara sa fi fakut nimik in acel moment doar plimbandu-ma pe strada.
Aveti aici toate informatiile pe care le solicitati privind controlul corporal al persoanelor :






REFERINŢE NORMATIVE
a) Constituţia României;
b) Codul de Procedura Penala;
c) Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române;
d) Legea nr. 360/2002 privind Statul poliţistului;
e) Legea 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date;
f) Dispoziţia I.G.P.R nr.7/2008 privind concepţia de organizare şi acţiune a
structurilor poliţiei de ordine publică;
g) Dispoziţia I.G.P.R nr. 643/2005 privind manualul de bune practici de
intervenţie pentru poliţistul de ordine publică;
h) Standardul M.A.I. nr. 005/2006 – Principiile şi metodologia standardizării. Proceduri formalizate specifice. Conţinut şi formă de redactare;
i) Regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii din care face parte poliţistul care aplică procedura;
j) Fişa postului poliţistului desemnat cu atribuţiile respective.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Controlul corporal nu este același lucru cu Percheziția Corporală.

Controlul corporal este o măsură polițienească.
Percheziția corporală este dispusă de un organ de urmărire penală și se dispune prin ordonanță. Practic, ele se execută la fel.

Alte discuții în legătură

Perchezitie corporala Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea daca poata cineva sa-mi raspunda la o intrebare: Daca organele de politie poate sa controleze in geanta unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)