Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea romana in caz de divort, soti de nationalitati diferite

Urmeaza sa ma castoresc cu un cetatean palestinian care are documente de calatorie libaneze. casatoria se va oficia la ambasada romana din dubai. as dori sa stiu ce lege se aplica in caz de divort: legea romana sau legea dubaiului. as vrea sa stiu mai exact detalii referitor la cui i se dau copii in caz de divort.
Cel mai recent răspuns: ioanatrifan , utilizator 12:27, 29 Iulie 2011
Potrivit art. 150 din legea 105/1992, instantele romane sunt competente sa judece procese dintre persoane cu domiciliul in strainatate, referitoare la acte sau fapte de stare civila inregistrate in Romania, daca cel putin una dintre parti este cetatean roman.
In caz de divort, se aplica legea romana, deoarece sunteti cetatean roman, iar casatoria a fost incheiata in Romania (ambasada).

In privinta copiilor, in caz de divort, solicitati ca acestia sa va fie incredintati dvs, divortul si cererea de incredintare a copiilor urmand a se judeca potrivit legii romane.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort... sherina sherina buna ziua, sunt casatorita cu un algerian din 2004 ,casatoria a avut loc la ambasada Romana din Alger,am stat impreuna un an si jumatate,dupa care eu a ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord victoria58 victoria58 Fiica mea este casatorita cu un italian si traieste in Italia .Casatoria s-a facut acolo,dar ar dorii divortul aici,ca sa se termine mai repede. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort-am nevoie de ajutor irinel26 irinel26 Sunt casatorita din mai 2005 cu un cetatean libanez.Casatoria a avut loc la ambasada Romaniei din Abu Dhabi,Emiratele arabe unite,dar ulterior nu a fost ... (vezi toată discuția)