Urmeaza sa ma castoresc cu un cetatean palestinian care are documente de calatorie libaneze. casatoria se va oficia la ambasada romana din dubai. as dori sa stiu ce lege se aplica in caz de divort: legea romana sau legea dubaiului. as vrea sa stiu mai exact detalii referitor la cui i se dau copii in caz de divort.
Potrivit art. 150 din legea 105/1992, instantele romane sunt competente sa judece procese dintre persoane cu domiciliul in strainatate, referitoare la acte sau fapte de stare civila inregistrate in Romania, daca cel putin una dintre parti este cetatean roman.
In caz de divort, se aplica legea romana, deoarece sunteti cetatean roman, iar casatoria a fost incheiata in Romania (ambasada).
In privinta copiilor, in caz de divort, solicitati ca acestia sa va fie incredintati dvs, divortul si cererea de incredintare a copiilor urmand a se judeca potrivit legii romane.
Divort...
sherina
buna ziua,
sunt casatorita cu un algerian din 2004 ,casatoria a avut loc la ambasada Romana din Alger,am stat impreuna un an si jumatate,dupa care eu a ... (vezi toată discuția)