avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile gravidelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile gravidelor

Buna ziua, sunt gravida in 5 luni ,am anuntat firma in legatura cu sarcina mea inca din luna Mai cand am depus si cerere la firma prin care ii instiintam cu starea mea de femei gravida pe care directorul executiv a si luato la cunostinta a semnat si a stampilat acea hartie , in data de 25 iulie ne-au anuntat ca ne pune pe liber deoarece firma nu mai merge si ne-au trimis acasa pana cand vor rezolva sa ne bage in somaj ca firma se inchide in mare v-am spus cateceva si acum as avea cateva intrebari la dvs cei care ma pot ajuta cu niste lamuriri (lucrez la ei de 2 ani);
1) firma nu trebuia sa anunte ITM-ul in termen de cateva zile in legatura cu starea mea?
2) ce as putea sa fac ca sa imi recuperez salarul de la ei pe care nu l-am luat inca din luna mai,iunie,iulie?
3) si mai am o frica foare mare riscul de a nu putea sa intru in concediu de maternitate daca nu ma baga in somaj ?
Va multumesc astept cat mai urgent un raspuns cat mai urgent de dvs.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:32, 1 August 2011
1. În termen de 10 zile lucratoare de la data la care angajatorul a fost anuntat în scris de catre o salariata ca este insarcinata, acesta are obligatia sa înstiinteze medicul de medicina muncii, precum si inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza îsi desfasoara activitatea.

2. Sesizati ITM-ul si/sau instanta de judecata pentru neplata salariilor.

3. Daca intrati in somaj, atunci veti suspenda somajul si veti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC , urmand ca la terminarea CCC sa reveniti in somaj.
va multumesc pentru raspunsuri dar ar mai fi ceva am aflat de la ei ca ei nu au anuntat ITM-ul ca cica sa modificat legea si nu se mai anunta ITM-ul asa au zis ei ma dezavantajeaza cu ceva pe mine ca nu au anunta ITM-ul?
Va multumesc astept raspunsul dvs.
1. Legea nu s-a modificat.
2. Este problema angajatorului daca nu anunta ITM.
3. Faceti dvs. o sesizare la ITM, anuntati ca sunteti gravida si ca angajatorul nu procedeaza conform legii, in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil sorinastefaniadan sorinastefaniadan buna seara vreau sa va intreb m-am angajat pe 25 iulie 2012 iar pe 23 decembrie am aflat ca sunt gravida vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie.va ... (vezi toată discuția)
Anuntarea sarcinii la locul de munca iulya120787 iulya120787 Sunt insarcinata in 10 saptamani si urmeaza sa anunt la locul de munca acest fapt. Problema este ca firma este din alt oras, nu avem registru de intrari, ... (vezi toată discuția)
Calcul ccc crisn crisn Buna ziua! Am si eu o intrebare,daca societatea in care lucrez se va inchide peste o luna si de 1iunie se vor acorda salarii compensatorii in patru ... (vezi toată discuția)