avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declaratie notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declaratie notariala

buna ziua
in luna iunie sotia a plecat cu fiul meu , cu acordul meu in fata notarului, in strainatate. declaratia am dat-o ptr perioada 20.05- 20.08.2011, dar cu conditia sa fie insotit acolo si de bunica lui - adica mama mea. Dupa ce au ajuns acolo mama mea a fost obligata sa plece inapoi dar fara copil, sub pretextul ca mai are de stat. din cate m-am interesat ea traieste acolo cu un cetatean strain si nu are grija de copil. intrebarea mea este : carei institutii ma pot adresa ptr a-mi aduce copilul mai repede acasa si pe ce baza legala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 18:35, 4 August 2011
pana in data de 20.08. 2011 nu puteti face nimic. Dvs v ati dat acordul sa plece copilul, in perioada respectiva.
Din cate stiu eu, va puteti adresa autoritatii centrale romane,
anume Ministerul Justitiei, ca, in limitele atributiilor prevazute de C o n v e n t i a d e l a H a g a din 1980, sa se conformeze dispozitiilor art. 20 din Legea nr.369/2004, cu modificarile ulterioare, in sensul de a solicita autoritatii centrale din statul unde calatoreste sotia dvs. cu fiul sau ambasadei ori
consulatului Romaniei din acea tara, sa acorde asistenta si cooperare pentru
verificarea conditiilor in care are loc vizita si pentru a asigura
readucerea copilului in tara la sfarsitul perioadei de vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor iulia75 iulia75 Buna seara! In urma unui divort am obtinut hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila prin care copilul mi-a fost incredintat mie.Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Procura clausimo clausimo vreau sa stiu si eu; legea din romania e valabila pt toti notarii sau alte cabinete cu alte obicee....ca eu nu mai inteleg nimik..de asta vreau sa si plek ... (vezi toată discuția)
Model de imputernicire pentru minori Skillevel Skillevel Buna seara tuturor! Sunt cetatean roman stabilit in Grmania de cateva luni si vreau sa-mi aduc sotia si copilul ( 2 ani si 8 luni) din Spania. Dar am nevoie ... (vezi toată discuția)