avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata dividende
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata dividende

ce inseamna "drepturile si obligatiile legate de actiuni urmeaza actiunile " (in cazul transmiterii acestora).
Intrebarea mea ar fi cine are dreptul la dividende pe anul 2006 daca actiunile au fost transmise si in contractul de cesiune nu se specifica nimic privind dreptul la dividendele neincasate.
Lg 31 prevede ca "dividendele care se cuvin dupa data transmiterii apartin cesionarului" daca partile nu au prevazut altfel.
Ma incurca acea prevedere din statut.
Asadar dividendele neplatite de Sc pe 2006 se cuvin celui care este proprietarul actiunilor la data AGA sau celui care a fost proprietarul lor in anul 2006?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:20, 20 August 2008
Este o decizie foarte veche, cand si forma articolului din legea 31 era diferita. In ultimii ani practica instantelor e cvasi-unitara in sensul aratat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de referinta repartizare dividende oti oti Daca se repartizeaza dividende actionarilor pe mai multi ani (2005-2006-2007)stabilirea datei de referinta, (data calendaristică ce serveşte la ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga neopozabila tertilor si neindeplinita oti oti Am o hotarare AGA de repartizare dividende pentru anul 2004, din primavara lui 2005 (nu specifica detaliat ci doar ca "se repartizeaza la dividende "suma ... (vezi toată discuția)
Dividende ASOCIAT ASOCIAT buna ziua, care e baza de drept, potrivit careia vechiul asociat(unic), care a cesionat p.s., poate solicita de la actualii asociati, repartizarea si ... (vezi toată discuția)