Sunt parte intr-un contract de asociere in participatiune incheiat cu respectarea art. 251-256 C.Comercial, in care este inclusa clauza leonina (prev. de art. 1513 Cod Civil.).
La incheierea contractului nu s-a observat aceasta clauza, iar acum doresc, dupa 3 (trei) luni de la inceperea activitatii in aceasta asociatie, sa recuperez banii pe care i-am platit partenerului invocand aceasta clauza leonina. Stiu ca este ilegala, insa avocatul la care am fost nu mi-a dat prea multe sperante spunandu-mi ca, o data semnat contractul este lege intre parti si ca nu crede ca mai pot face ceva. Urmarind practica judiciara in domeniu mi se pare ca as avea castig de cauza.
Despre prezenta acestei clauze leonine, am instiintat si partenerul, in scris, printr-o adresa oficiala, invocandu-i art. 1513 C.Civil, insa raspunsul lui a facut referire la faptul ca acesta este un contract pur comercial si ca invocarea unui art. din Codul Civil nu este o incadrare corecta a spetei, sfatuindu-ma, totodata, la un studiu mai aprofundat.
Va rog frumos, daca v-ati mai confruntat cu astfel de spete, spuneti-mi care este sansa mea reala de castig.
Care este continutul exact al clauzei ? Doar daca s-a stipulat ca partenerul dvs ia toate beneficiile si nu suporta nici o parte din pierderi, s-ar putea invoca o clauza leonina. Daca e doar o impartire inegala a acestora, nu e vorba de o clauza leonina in acceptiunea art. 1513 C. Civil.
Puteti sa denuntati contractul, dar pentru trecut clauzele lui raman valabile.
Demisie
vika 25
am si eu o intrebare si va rog sa imi raspundeti daac se poate
Am fost angajata la o societatea la care am avut incheiat un contr de munca si un contract de ... (vezi toată discuția)