avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalatie comuna gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalatie comuna gaze

Buna ziua,

Intrebarea ar fi asa: "Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si locuiesc)?"

Detalii:
1. Magistrala principala este o teava verticala ce pleaca din subsolul blocului si trece (si) prin apartamentul vecinului.
2. In magistrala principala, este racordata o teava orizontala, ce trece prin peretele despartitor dintre apartamentul meu si cel al vecinului.
3. Teava orizontala intra in apartamentul meu cca 15 - 20 mm, atat cat sa montez racordrile aferente instalatiei de aragaz.

Intrebarea (reformulata): acea teava orizontala, ce pleaca din apartamentul vecinului, si trece prin perete, a cui este? A mea personala, sau reprezinta o parte a proprietatii comune a blocului?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns, insotit eventuala de ceva articole de lege.

Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:41, 28 August 2011

Se pare ca parerile sunt impartite, deoarece nu exista o lege clara care sa delimiteze ce si cum. Va multumesc pentru raspunsuri si mai astept si alte opinii.

johnpescar a scris:

Daca nu exista, de unde se intra cu teava in apartament este partea,, personala''.

johnpescar poti sa-mi exemplifici mai clar "de unde intra teava in apartament"? Anume spune exact care este acel loc?

Altfel, cineva intreba mai sus "ce ma framanta". Ei bine, in urma verificarii instalatiei s-au constatat pierderi la imbinarea tevii principale, cu cea orizontala, care trece prin perete si ajunge la mine. Iar mie nu-mi este clar cine trebuie sa remedieze aceasta defectiune? Eu , sau asociatia?

Multumesc si

Toate cele bune!
:offtopic:Acum cred ca s-a inteles.
Undeva, intr-un apartament (nu conteaza al cui este), in conducta de gaz orizontala s-a ivit un por, o gaurice si pe acolo iese gazul in apartamentul respectiv.
Eu zic sa nu va grabiti, mai intrebati, mai discutati si eventual puneti problema in adunarea generala din primul trimestru al anului 2012. Propriertarii, in adunarea generala, vor hotara ce si cum. Pana atunci procurati-va masti de gaze, deschideti larg ferestrele si platiti luna de luna gazul catre furnizor ca nu cumva sa se sisteze furnizarea gazului.#-o

Si-acum serios:
Gasiti telefonul pe factura de gaz. Sunati imediat la deranjamente si spuneti-le ca aveti miros de gaz in apartament. Va veni o echipa in cateva minute si va remedia defectiunea. Asemenea interventii marunte nu se platesc, ci intra in costurile lor generale si-n costul gazului ce-l platim.

Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
Adriantot, moderator
adriantot a scris:

Si-acum serios:
Gasiti telefonul pe factura de gaz. Sunati imediat la deranjamente si spuneti-le ca aveti miros de gaz in apartament. Va veni o echipa in cateva minute si va remedia defectiunea. Asemenea interventii marunte nu se platesc, ci intra in costurile lor generale si-n costul gazului ce-l platim.

Exista undeva o lege sau vre-un normativ din care sa reiasa clar cele spuse de tine? Unde scrie ca furnizorul, sau transportatorul de gaz trebuie sa remedieze defectiunile aparute in instalatie gratis?

Merci!

Problema cu limita instalatiei am ridicat-o si eu, dar la apa. Intre cele 2 situatii nu este nici o diferenta. Problema cred ca este in faptul ca nu se stie ce este un bransament. Conf. Apa Nova
Bran?amentul este partea din re?eaua public? de alimentare cu ap? care asigur? leg?tura între re?eaua public? de distribu?ie ?i re?eaua interioar? a unei incinte sau a unei cl?diri.Bran?amentul pân? la contor, inclusiv c?minul de bran?ament ?i contorul, apar?ine re?elei publice de distribu?ie.

Prin similitudine distribuitor este asociatia care are instalatia pana la robinetul de concesie inclusiv, de la care incepe reteaua interioara a apartamentului.La fel se intampla cu toate bransamentele gaz, electrice, etc.
Unii confunda termenul de bransament cu cel de racord, acesta din urma fiind folosit la retelele de canalizare
Acesti termeni au fost luati de la Apa Nova ca sa nu mai fie nici o indoiala referitor la ce reprezinta ei
Hm ... tot nu-i clar ...
Din moment ce nu exista o lege clara in acest sens, cum poate fi solutionat un eventual litigiu?
Spre exemplu, administratorul spune ca ma va debransa de la reteaua de gaze. Drept urmare, va trebui sa-l actionez in instanta.. Ei bine, in instanta cine va castiga?
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
vasile35, utilizator

Alte discuții în legătură

Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)