avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalatie comuna gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalatie comuna gaze

Buna ziua,

Intrebarea ar fi asa: "Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si locuiesc)?"

Detalii:
1. Magistrala principala este o teava verticala ce pleaca din subsolul blocului si trece (si) prin apartamentul vecinului.
2. In magistrala principala, este racordata o teava orizontala, ce trece prin peretele despartitor dintre apartamentul meu si cel al vecinului.
3. Teava orizontala intra in apartamentul meu cca 15 - 20 mm, atat cat sa montez racordrile aferente instalatiei de aragaz.

Intrebarea (reformulata): acea teava orizontala, ce pleaca din apartamentul vecinului, si trece prin perete, a cui este? A mea personala, sau reprezinta o parte a proprietatii comune a blocului?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns, insotit eventuala de ceva articole de lege.

Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:41, 28 August 2011
@ vasile35 : O teava de gaz trebuie sa patrunda intr-un apartament ca doar nu se poate teleporta gazul pana la aragaz de exemplu. De acolo de unde patrunde printr-un zid de exemplu se termina proprietatea comuna asupra tevii devenind proprietatea dvs., adica partea interioara din apartament va apartine. In limita a 4 m de teava puteti face chiar schimbare de amplasament fara sa intrebati pe nimeni.
johnpescar a scris:

@ vasile35 : O teava de gaz trebuie sa patrunda intr-un apartament ca doar nu se poate teleporta gazul pana la aragaz de exemplu. De acolo de unde patrunde printr-un zid de exemplu se termina proprietatea comuna asupra tevii devenind proprietatea dvs., adica partea interioara din apartament va apartine. In limita a 4 m de teava puteti face chiar schimbare de amplasament fara sa intrebati pe nimeni.

@johnpescar, In exprimarea ta ai omis exact bucata de teava situata in perete adica cea dintre punctul "unde patrunde in zid", si cel denumit de tine ca fiind "partea interioara din apartament"
Mai clar, teava intra in zid in apartamentul vecinului si iese din zid in apartamentul meu. Explica-mi te rog care din aceste doua puncte inseamna pentru tine "a patrunde"?
Altfel, ajuta-ma cu o lege, ceva scris, ca sa pot sa justific si eu mai departe!

Numai bine!
Ceea ce se gaseste la dvs. in casa este proprietate particulara plus 1/2 teava din zidul despartitor. Daca ati avut disensiuni cu administratorul condominiului singura lege de care poate tine cont acel adm.( pentru a fi respectata) este cea care se refera la functionarea unei asociatii de proprietari adica o parte a legii 230/2007 privind functionarea, impreuna cu normele de aplicare 1588/2007 la partea de functionare.
johnpescar a scris:

Ceea ce se gaseste la dvs. in casa este proprietate particulara plus 1/2 teava din zidul despartitor. Daca ati avut disensiuni cu administratorul condominiului singura lege de care poate tine cont acel adm.( pentru a fi respectata) este cea care se refera la functionarea unei asociatii de proprietari adica o parte a legii 230/2007 privind functionarea, impreuna cu normele de aplicare 1588/2007 la partea de functionare.

Am citit atat legea cat si normele de aplicare. Nu reiese in nici un fel care e partea comuna si care e proprietatea personala .... Spune-mi pe ce se bazeaza raspunsul tau te rog!?
concret unde scrie, sau vorbim si noi ca am auzit de o lege si niste norme care in acest caz este neclara, iar chestia cu acordul de asociere este o alta poveste.
re4vin si spun ca ar trebui respectate notiunile si termenii tehnici pe care le-am expus mai sus.
altfel vorbim discutii ca sa ne aflam si noi in treba

Alte discuții în legătură

Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)