avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalatie comuna gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalatie comuna gaze

Buna ziua,

Intrebarea ar fi asa: "Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si locuiesc)?"

Detalii:
1. Magistrala principala este o teava verticala ce pleaca din subsolul blocului si trece (si) prin apartamentul vecinului.
2. In magistrala principala, este racordata o teava orizontala, ce trece prin peretele despartitor dintre apartamentul meu si cel al vecinului.
3. Teava orizontala intra in apartamentul meu cca 15 - 20 mm, atat cat sa montez racordrile aferente instalatiei de aragaz.

Intrebarea (reformulata): acea teava orizontala, ce pleaca din apartamentul vecinului, si trece prin perete, a cui este? A mea personala, sau reprezinta o parte a proprietatii comune a blocului?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns, insotit eventuala de ceva articole de lege.

Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:41, 28 August 2011
carol_lorac a scris:

din cite-am inteles din discutiile anterioare, nu este vorba despre o contorizare individuala (asa cum a inteles unul dintre interlocutori) ci despre vechea instalatie de gaze a blocului. din aceasta conducta, se ramifica dintr-un teu instalatia catre dvs si vecinul, o portiune fiind comuna pentru amindoi. daca defectiunea este pe portiunea comuna (ceea ce nu cred ca este cazul, din descrierea facuta), plata trebuie sa o faceti impreuna. daca defectiunea a aparut dupa cel de-al doilea teu, cel din care se face separatia intre dvs si vecinul, dupa care trece prin zid in bucataria dvs, acea portiune intra in obligatia dvs de a fi reparata.
oricum, in ambele cazuri, costurile nu sint atit de ridicate incit sa faceti atita tamtam pe aceasta problema, si eu chiar nu as fi deschis un astfel de topic ci as fi reparat imediat defectiunea.

Stimate Domn,

Este alegerea fiecaruia dintre noi CUM sa actionam in cunostinta de cauza sau in NEcunostinta de cauza.
Daca Dvs, considerati ca este mai buna varianta a doua .... nu pot sa spun decat ca va respect opinia, dar nu sunt deloc de acord cu ea!

Numai bine!
unde ai vazut sau auzit d-ta ca separarea unui traseu se face printr-un teu, cot sau alt fiting in afara de robinet?
cmiep1@yahoo.com a scris:

unde ai vazut sau auzit d-ta ca separarea unui traseu se face printr-un teu, cot sau alt fiting in afara de robinet?

Cu tot respectul dar, cu ce va ocupati in viata de zi cu zi?
Incercati sa intelegeti atat obiectul discutiei cat si contextul in care este pusa problema, apoi, in functie de informatiile pe care le aveti, judecati si trageti concluzii fara sa deviati de la subiect!
Va multumesc!
vasile35 a scris:

Detalii:
1. Magistrala principala este o teava verticala ce pleaca din subsolul blocului si trece (si) prin apartamentul vecinului.
2. In magistrala principala, este racordata o teava orizontala, ce trece prin peretele despartitor dintre apartamentul meu si cel al vecinului.
3. Teava orizontala intra in apartamentul meu cca 15 - 20 mm, atat cat sa montez racordrile aferente instalatiei de aragaz.

Intrebarea (reformulata): acea teava orizontala, ce pleaca din apartamentul vecinului, si trece prin perete, a cui este? A mea personala, sau reprezinta o parte a proprietatii comune a blocului?
"domnule" vasile, ma acuzati ca vorbesc in necunostinta de cauza si, in fond, desi ati explicat clar clar situatia existenta, dovediti clar mari lacune in acest domeniu, atit prin intelegerea situatiei cit si prin termenii folositi:
1. in instalatiile de gaze termenul de "magistrala" se poate folosi numai in instalatiile de transport gaze (de care se ocupa TRANSGAZ), cu ajutorul acestora fiind adus gazul atit de la producatorii interni (gen PETROM) cit si de la bunii nostri "prieteni" rusi. si magistrala nu se foloseste NICIODATA alaturat cuvintului "principala"
2. NICIODATA o teava mai mica nu este racordata la o teava mai mica, ci invers
3. acea "magistrala principala" de care ne-ati scris este de fapt coloana comuna a blocului sau una dintre coloanele secundare de distributie a gazului la consumatori. daca ati fi avut contorizare individuala nu ati mai fi fost racordat la gaze impreuna cu vecinul, ci pe teava dvs.

daca puteti si aveti bunavointa de a intelege lucrurile asa cum trebuie, poate veti iesi din conul acesta de rautate cu care ati scris mesajul anterior si va veti cere scuze, dar m-as mira sa aveti o asemenea atitudine.

semneaza .... un inginer care lucreaza in domeniul gazelor naturale din martie 1995, mai intii la distrigaz sud / gdf suez energy romania si apoi la o firma particulara

@cmiep1@yahoo.com

ati scris :

ramificatiile catre unul sau mai multi consumatori (sau separarea, cum o denumiti dvs) se face INTOTDEAUNA prin intermediul teurilor sau a distribuitoarelor, robinetii fiind doar organe de inchidere, de oprire a trecerii gazului (sau apei, dupa caz)
va rog frumos sa ne explicati si noua tehnica inovatoare a dvs prin care puteti ramifica o instalatie (de gaze, apa, caldura, etc) prin intermediul unui simplu robinet, si va promit ca va platesc toate costurile ocazionate de patentarea solutiei la oficiul de stat pentru inventii si marci :D
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
ContSters62736, utilizator
In primul rand, ultimul meu mesaj nu era adresat Dvs, ci userului @cmiep1@yahoo.com, verificati va rog!
Daca va referiti la penultimul meu mesaj, ei bine, permiteti-mi sa- mi mentin pozitia.
Acolo, m-am referit la afirmatia Dvs, in care spuneati ca ati fi facut reparatia indiferent daca aceasta era atributia Dvs sau nu, si mai ales fara sa faceti "atata tamt"!
Mie, in schimb imi place sa sa elmin (pe cat posibil) orice neclaritate atunci cand trebuie sa iau o decizie. Mai exact, prefer sa nu iau decizii in "necunostinta de cauza". Nu vad de ce considerati ca am spus cu rautate acest lucru! Dimpotriva, Chiar nu am avut nici macar vreo urma de asa ceva!
D.p.d.v. tehnic nu am avut ce comenta ... ati inteles exact ce si cum.
Daca totusi considerati ca o opinie diferita de a Dvs, inseamna un mesaj rautacios, imi cer scuze, dar sper sa aveti bunavointa de a intelege exact la ce m-am referit.

Numai bine!

Alte discuții în legătură

Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)