avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalatie comuna gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalatie comuna gaze

Buna ziua,

Intrebarea ar fi asa: "Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si locuiesc)?"

Detalii:
1. Magistrala principala este o teava verticala ce pleaca din subsolul blocului si trece (si) prin apartamentul vecinului.
2. In magistrala principala, este racordata o teava orizontala, ce trece prin peretele despartitor dintre apartamentul meu si cel al vecinului.
3. Teava orizontala intra in apartamentul meu cca 15 - 20 mm, atat cat sa montez racordrile aferente instalatiei de aragaz.

Intrebarea (reformulata): acea teava orizontala, ce pleaca din apartamentul vecinului, si trece prin perete, a cui este? A mea personala, sau reprezinta o parte a proprietatii comune a blocului?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns, insotit eventuala de ceva articole de lege.

Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:41, 28 August 2011
pentru d-l carol_lorac tehnica e grea
nu cred ca a auzit pana acum de TEU DE BRANSAMENT CU ROBINET, dar din pacate chestia asta e brevetata de mult timp.
asa ca stimate domn, cred ca ar trtebui sa va inoiti cunostiintele tehnice inainte de a va pronunta asa categoric
cmiep1@yahoo.com a scris:

pentru d-l carol_lorac tehnica e grea
nu cred ca a auzit pana acum de TEU DE BRANSAMENT CU ROBINET, dar din pacate chestia asta e brevetata de mult timp.
asa ca stimate domn, cred ca ar trtebui sa va inoiti cunostiintele tehnice inainte de a va pronunta asa categoric

revin cu acelasi citat care va apartine:

unde ai vazut sau auzit d-ta ca separarea unui traseu se face printr-un teu , cot sau alt fiting in afara de robinet?

nu vi se pare ca va contraziceti singur ???

pe de alta parte, confundati marfa cu ambalajul in cazul teului de bransament se face racordarea unuia sau maxim doi abonati (bransament ramificat) din conducta stradala, insa ramificarea NU SE FACE DIN ROBINET (acesta are doar rol de intrerupere a furnizarii gazului pe bransamentul respectiv) bransamentului, ci se face din teu, la bransamentul ramificat separarea facindu-se printr-o alta ramificatie (care se face prin sudura) insa, odata cu inlocuirea conductelor metalice cu conducte PEHD (PEID), bransamentele ramificate nu mai sint acceptate si se inlocuiesc cu bransamente separate pentru fiecare abonat.

in concluzie, propunerea mea pt dvs ramine valabila ... puneti-mi la dispozitie documentatia prinn care faceti o ramificare/separare prin robinet (nu prin teu de bransament cu robinet) si eu va platesc toate costurile pentru patentarea acestei solutii ... repet ...pentru SEPARAREA CU AJUTORUL ROBINETULUI, dvs afirmind ca SEPARAREA NU SE FACE PRIN TEU.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
ContSters62736, utilizator
cred ca nu stiti ce vreti, (vezi ce ai scris pe 25 aug.), iar in probleme tehnice cred ca ar fi mai bine sa nu dati sfaturi, ci sa invatati, pt. ca puteti sa induceti in eroare si pe altii
Interventie moderator
La acest stadiu al discutiei consider ca s-a ajuns la offtopic si la replici care miros a "atac la persoana", motiv pentru care voi inchide acest topic.
Daca doriti sa va razboiti intre dv. o puteti face pe mp.

Nu am sters niciun mesaj si am lasat utilizatorii sa judece care dintre cei 2 interlocutori sunt mai stiutori de carte si argumenteaza mai bine cele sustinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)