avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale

in ce situatie se pot cere daune morale??pentru abuz de incredere se por cere asemenea daune??pentru a beneficia de daune morale trebuie sa ma constitui parte civila??adica trebuie sa.l actionez in instanta pe respectivu?
Cel mai recent răspuns: nucusor , utilizator 14:24, 22 August 2011
In aceasta situartie, faceti plangere si constituiti-va parte civila pt oriceprejudiciu suferit incusiv pt prejudiciul suferit in perioada in care nu v-ati putut folosi bunurile.
utilajele au fost lasate ptr a fi folosite inteleghindune la o anumita suma de bani pe luna in sensu asta am facut o intelegere scrisa de mina cu martorii si cind am reusit sa.mi reorganizez activitatea si am avut nevoie de utilaje conform intelegeri le.am cerut inapoi..nu am primit nici bani datorati ptr folosirea lor nici utilajele..atunci am apelat la un mediator dar tot degeaba..iar eu am nevoie urgent de utilaje,nu pot astepta sa ma judec cu respectivu,deaceia am ales sa fac o plingere ptr abuz de incredere la politie in speranta caci lucrurile vor merge mai rapid..asta voi vedea..cererea o depun miine.inca nu a trecut 60 de zile de la mediere si ma incadrez in limita legala
Infractiunea de abuz de incredere prespune refuzul de a restitui un bun , pe nedrept, bun ce i-a fost remis unei terte persoane in temeiul unor relatii de incredere . (fiind perfectat sau nu un contract).

In caz ca , in mod nejustificat, acesta nu procedeaza la inapoierea bunului mobil, poate fi angajata raspunderea penala a acestuia.
Daunele morale, cat si cele materiale pot fi recuperate, partea vatamata constituindu-se parte civila oricand , in etapa urmaririi penale , iar in etapa judecatii procesului penala, pana la citirea actului de sesizare si de inculpare, rechizitoriul.

E esential ca sumele de bani solicitate sa fie sustinute de mijloace de proba , pentru a fi incuviintata actiunea civila.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Succes.
am depus o plingere la politie ptr abuz de incredere,si deoarece este vb despre persoane juridice adica litigiu este intre doua firme srl,au zis ca nu ma pot ajuta cu nimic in sensu asta doar daca ii dau in judecata..iar eu am nevoie de utilaje cit mai rapid,iar de luat cu forta nu pot deoarece am primit amenintari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bunuri crina67 crina67 buna ziua..am si eu o intrebare..intre mine ca administrator al unui srl si respectiv alt administrator de srl s.a semnat un contract de mina prin care ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere nucusor nucusor buna ziua....se intrunesc toate conditiile pentru infractiunea de abuz de incredere...bunurile se afla la persoana respectiva in urma unui contract de mina din ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si abuz de incredre crina67 crina67 buna ziua.am o mare nedumerire.am incheiat un contract de inchiriere a unor utileje alimentare intre firma mea si o alta firma.aceasta a fost reprezentata de o ... (vezi toată discuția)