avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare fisa postului

buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator?
imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 22:07, 31 Ianuarie 2012
Da, poate semna sub rezerva legalitatii acelor atributii care nu-i convine ... de exemplu, exista o prevedere de genul: va indeplini si alte atributiuni date in sarcina sa de catre conducere sau sefi ierarhici.
am inteles:)
multumesc mult!
Codul muncii prin art.17, alin(5) prevede ca orice modificare privind clauzele esentiale ale contractului individual de munca, in timpul exercitarii contractului impune incheierea unui act aditional la contract, cu exceptia situatiilor in care o modificare este prevazuta in mod expres de lege.
In cadrul clauzelor esentiale din contract intra si fisa de post - care este parte integranta din contract - iar la art.17, alin.3, lit d " functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului; ", si care se supune alin 5 al art 17 C muncii mai sus prezentat, in sensul ca fisa de post ca sa fie modificata trebuie sa faca obiectul unui act aditional cu noua fisa de post, care binenteles are efecte doar daca este semnata de ambele parti, deci nu poate fi impusa fiindca nu este un act unilateral.



freeelis a scris:

Fisa postului poate fi modificata unilateral , insa salariatul are posibilitatea de a semna fisa postului sub rezerva legalitatii celor inscrise in ea ... nu are cum sa fie necesar acordul salariatului la intocmirea fisei postului.


Atributiile fiecarui salariat sunt stabilite de catre angajator si nu prin negociere cu salariatul , chiar daca acesta o semneaza.

Potrivit art. 40 alin. 1 din Cod, angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea şi funcţionarea unităţii ;
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat, în condiţiile legii sau/şi în condiţiile contractului colectiv de muncă încheiat la nivel naţional sau la nivel de ramură de activitate, aplicabil; chiar dacă textul nu o spune în mod expres, angajatorul ar trebui să ţină seama şi de contractul colectiv de muncă din unitatea sa, dacă există;
.....
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
da, dar in timpul executarii contractului, angajatorul nu poate cand are el chef sa-i modifice contractul unilateral, deoarece anexa este parte integranta din contract si orice modificare adusa contractului pentru a produce efecte juridice trebuie consimtita de ambele parti, materializata printr-un act aditional.

Alte discuții în legătură

Atributii suplimentare functiei de baza orianadiana orianadiana Unei persoane angajate pe o anumita functie i se pot da spre indeplinire si atributiile altui post? In ce conditii si care este baza legala pentru acest lucru? ... (vezi toată discuția)
Fisa postului andianamo andianamo Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de director o persoana poate trece in fisa postului unui angajat atributii noi , avand in vedere ca acesta are ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual de munca popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Fisa postului se modifica prin acordul partilor, angajat si angajator sau se modifica unilateral de catre angajator? (vezi toată discuția)