avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 1

Stie cineva cum sa procedez pentru ca fiica mea de 18 ani care sufera de diabet zaharat tip1 insulinodependent sa obtina pensie de boala/ajutor handicap.Mentionez ca boala a fost depinstata anul trecut(la 17 ani), a terminat Liceul, nu munceste.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: n_roxxanne , utilizator 12:29, 31 August 2011
Mai am o intrebare. De la HR-locul de munca am obtinut o adeverinta cum ca fiica mea este coasigurata. Este valabila? trebuie sa merg undeva anume cu ea sa fie operata in programul CNAS? Cand am mers la farmacie cu reteta de insulina gratuita(la sf lunii iunie, fiica mea terminand cursurile liceului in 15iunie), in programul lor, ea figura neasigurata, fiind scoasa probabil la 15 iunie cand s-au terminat cursurile.
Aceasta adeverinta obtinuta de la locul de munca nu a fost luata in considerare, nici la farmacie nici la medicul de familie; cu mari rugaminti am reusit sa obtin de la liceu o adeverinta cum ca ea sustinea in acea perioada examentul de bacalaureat, cei de la Liceu nemaiputand elibera o adeverinta de elev ceruta de farmacie ca sa elibereze reteta. Am reusit astfel sa obtin reteta de insulina gratuita; Nu stiu ce voi face in septambrie cand va trebui sa obtin reteta pe urmatoarele 3 luni, ea nemaifiind eleva si nici studenta deocamdata.
Multumesc.
Stimata doamna,in primul meu raspuns v-am spus ca fiica dvs, are statut de asigurat fara plata atata timp cat este inregistrata cu diabet,diagnostic inclus in programele nationale de sanatate.
Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa mergeti la casa de sanatate de unde veti obtine adeverinta de asigurat,trebuie sa aveti asupra dvs:
-act de identitate al fetei,
-adeverinta medicala eliberata de medicul curant sau de medicul coordonator al programului de sanatate, (diabetolog)
-declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca pensie sau din alte resurse;

Cu adeverinta mergeti la medicul de familie.medic specialist si veti putea obtine reteta respectiva gratuit,ca si inainte.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
ContSters136493, utilizator
Multumesc d-na Ondino.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap marianz marianz Am rugamintea sa-mi comunicati cine hotaraste incadrarea ca grad de handicap dupa intocmirea dosarului medical si unde incepe intocmirea acestui dosar?La ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap vladut75 vladut75 IN ANUL 1997,AM FOST IMPLICAT INTRUN ACCIDENT AUTO,IN TIMP CE MA DEPLASAM SPRE LOCUL DE MUNCA FIIND IN MASINA FIRMEI LA CARE LUCRAM,SOFERUL A INTRAT CU MASINA ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap ANILIX ANILIX Mama mea este operata de anus contra naturii de 14 ani .Are dreptul la pensie de handicap?si cit ar fi pensia?Ce ar trebui sa faca? (vezi toată discuția)