avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de o a doua parere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de o a doua parere

In luna august, prin ordonanata prezidentiala, am obtinut dreptul de a o avea pe fetita mea, timp de 3saptamani, timp in care era si nunta surorii ei mai mari.
Tatal ei, la care sta fetita, fara a exista o hotarare judecatoreasca de incredintare spre crestere, a indoctrinat-o sa refuze sa vina cu mine.
Spun ca a influentat-o, atat el cat si sotia acestuia (care este consilier juridic), deoarece, inainte de a incepe actiunea, am vorbit cu fetita (in varsta de 12 ani), pe mess si mi-a spus ca vrea sa vina la nunta surorii ei si sa stea cu mine. In timpul conversatiilor avute cu ea pe mess, ma rugat de nenumarate ori sa am grija sa nu afle tatal ei sau sotia acestuia, ca vorbeste cu mine.
Am apelat la executare silita, prin care tatal a trebuit sa aduca fetita la biroul executorului, unde acesta a intrebat-o daca vrea sa iasa cu mine cateva ore (era in ultima zi in care puteam sa am fetita dupa termenul stabilit de instanta).Deoarece fetita a refuzat, pe motivul "Mi-am dat seama ca nu simpt nimic pentru tine cand te-am vazut prima data", executorul a intocmit un proces verbal pe care il va inainta Protectiei copilului.
Intrebarea mea este, daca credeti ca sa facut tot ce trebuia si daca sa procedat corect?
Ce alceva as mai putea face ca sa pot sa-mi vad fetita si sa pot vorbi cu ea la telefon?Sa poata sa-si viziteze surorile si bunicii?
Mentionez ca am inceput un proces de incredintare a fetitei si prima infatisare este in 28 septembrie.
In 29 decembrie, instanta mi-a dat dreptul de a o lua pentru 5 zile la mine. Ce trebuie sa fac ca sa nu se repete aceeasi istorie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rodicagr , utilizator 21:59, 4 Septembrie 2011
Da, sant plecata din tara. Am stat 3 saptamani si nu am putut sa iau fetita la mine nici macar o ora.
Am avut si nunta la fica mea mai mare si am vorbit cu fetita pe mess si mi-a spus ca vrea sa vina sa stea cu mine si la nunta surorii ei. Daca a-ti vedea conversatia pe care am avut-o cu ea a-ti intelege mai bine de ce spun ca e manipulata.
Sant sigura ca voi avea probleme chiar daca as obtine hotararea de care vorbiti. Acum 2 ani, dupa ce am cerut fetita la telefonul de la scoala, ma lasat sa vorbesc de cateva ori cu ea, pe urma au pos-o sa-mi spuna ca nu mai vrea sa vorbeasca cu mine la telefon.
Executorul a intocmit un proces verbal pe care la inaintat Protectiei Copilului. Inca nu stiu ce sa hotarat, deoarece actiunea sa petrecut in 31 august.
Va cred ca vrea sa vorbeasca cu dvs. dar este manipulata.
Din pacate, se practica astfel de lucruri...

Sa stiti ca statul are obligatia sa rezolve problema.
Avocatul dvs. ar trebui sa stie ca CEDO a decis in acest sens.
Sau nu ati avut avocat in faza executarii silite?

Nu inteleg de ce nu cereti reincredintarea minorului?Ar fi o modalitate prin care ati pune presiune pe tatal minorului...pentru ca mamele pot avea sanse mari...
In ce tara va aflati?
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am avut avocat.
Am deschis si proces de incredintare a fetitei. In 29 septembrie am prima infatisare. Nu exista nici o hotarare judecatoreasca prin care fetita sa fie incredintata unuia dintre noi.
Sint stabilita in Grecia, casatorita cu un cetatean grec si am un baietel de 5 ani.
Din prima casatorie am doua fete, cea mare de 23 ani care sa casatorit in 27 august si cea mijlocie de 18 ani si e aici la mine de 7 ani. E in anul 3 de liceu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)
Custodie minori mesmeea mesmeea Buna ziua, Exista o sentinta prin care minora este in custodia mea, executorul judecatoresc a somat tatal sa aduca fetita sa mi-o incredinteze acesta a vorbit ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica spiderabp spiderabp am o fetita care are 10 ani si a fost incredintata fostului sot, eu am un program de vizita stabilit de lege dar care nu se respecta din cauza fostului, este o ... (vezi toată discuția)