Donatiunea intre vii se revoca pentru ingratitudine in cazurile urmatoare:
1. Daca donatarul a atentat la viata donatorului.
2. Daca este culpabil in privinta-i de delicte, cruzimi sau injurii grave.
3. Daca fara cuvant ii refuza alimente.
Daca are datorii in momentul in care doneaza ( credite bancare, fisc etc), creditorul poate cere revocarea donatiei, potrivit dispoz. art. 975 Cod civil, creditorul, în numele lor personal, poate să atace actele viclene făcute de debitor în prejudiciul dreptului lor.
Pentru pct 1 -adica atunci cind exista un document autorizat cum ca donatarul a vrut sa omoare pe donator ? Sau cind donatorul are asa o viziune si deodata i se pare ca donatarul a vrut sa il omoare ?
Pentru pct 2-aici nu inteleg ; catre donator sau alta persoana ? ce diferenta ar fi intre punct 1 si punct 2?
Pentru punct 3 -de moment ce donatarul nu s-a angajat cu nimic fata de donator , trebuie sa ii asigure masa ? Este obligatoriu ca la orice donatie facuta fara vreo conditie , ulterior donatarul sa asigure masa zilnica a donatorului ?
pentru 4.-donatorul , a facut declaratie in momentul donatiei . Daca a mintit , de ce nu raspunde donatorul ? De ce sa prevedem retractare de operatiune si nu pedeapsa pentru cel ce minte ? de ce nu blocam donatia daca este dator si trebuie ca dupa operatiune sa incepem anularea ?
Donatie
georgetagabor
in urma donatiei cine va fi proprietarul terenului? Ce drept au parintii mei daca vor avea uzufruct viager ? In urma aparitiei unor probleme intre mine si ... (vezi toată discuția)
Donatie
Betea
Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)
Donatie
allexs96
Buna seara, vin cu urmatoare situatie, in anul 2007, am donat un imobil, propietate personala, nefiind casatorit si neavand copii, catre unchiul meu, fara nici ... (vezi toată discuția)